IGPR: Peste 8.000 de poliţişti vor acţiona suplimentar în cele patru zile libere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

IGPR: Peste 8.000 de poliţişti vor acţiona suplimentar în cele patru zile libere

Eveniment 20 Ianuarie 2017 / 16:40 640 accesări

Peste 8.000 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar, în perioada 21-24 ianuarie, pentru măsuri de ordine şi siguranţă publică ,iar agenţii de la rutieră vor acţiona cu 350 de aparate radar, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române(IGPR).

"În perioada 20- 24 ianuarie, 8.768 de poliţişti vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, se vor organiza zilnic 3.353 de patrule de siguranță publică și vor fi utilizate 2.863 de mijloace auto. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice", se arată într-un comunicat al IGPR.

Pe şosele, în special în zonele turistice, agenţii de la poliţia rutieră vor amplasate 350 de aparate radar iar în 214 trenuri de călători şi 248 de staţii de cale ferată vor patrula poliţişti de la transporturi, precizează sursa citată.

"De asemenea, în această perioadă, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 12 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 21 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Totodată, 45 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.Având în vedere că în această perioadă, la nivel naţional, sunt preconizate a se desfăşura activităţi circumscrise „Zilei Unirii Principatelor Române”, constând în manifestări comemorative, cultural-artistice, depuneri de coroane, ceremonialuri religioase şi militare pe raza a 34 de judeţe, în 65 locaţii, la care se estimează prezenţa a peste 39.000 de persoane, Poliția Română vă recomandă ca, în caz de nevoie, să apelaţi cu încredere 112 - Apelul Unic de Urgenţă.", se notează în comunciatul IGPR.

Executivul a stabilit miercuri, printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, şi ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Taguri articol


12