Ilan Laufer, numit consilier onorific în Guvernul Dăncilă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ilan Laufer, numit consilier onorific în Guvernul Dăncilă

Politică 17 Decembrie 2018 / 21:01 680 accesări

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, Ilan Laufer, propus şi refuzat de Klaus Iohannis pentru portofoliul Dezvoltării, a fost numit, luni, în funcţia de consilier onorific în Guvernul Dăncilă, funcţie neremunerată, potrivit unor surse oficiale.

Ilan Laufer a fost, la sfârşitul lunii trecute, refuzat de şeful statului pentru funcţia de ministru al Dezvoltării. Ulterior, social-democratul a anunţat că şeful statului a contribuit la "sabotarea" şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte "legături doar cu Berlinul". Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel. De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a-l numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD. Harry Ilan Laufer, în vârstă de 35 de ani, a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, dar şi secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat fiind responsabil pentru Programul "Start-up Nation Romania". Ilan Laufer a deţinut şi portofoliul de ministru pentru Mediul de Afaceri, din vara anului 2017 până la finele lunii ianuarie 2018, când a fost schimbat după ce PSD i-a retras spriijinul politic lui Mihai Tudose din funcţia de premier.

Acesta a fost angajat la Guvern şi în perioada 2013-2014, pe funcţia de consilier la Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.12