Ilegalități în validarea candidaturilor la Colegiul Medicilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bătălie mare la Constanța

Ilegalități în validarea candidaturilor la Colegiul Medicilor!

• 103 medici constănțeni vor să facă parte din CMR! La București și Iași, reprezentanții Comisiilor Electorale au conștientizat gravitatea situației, și nu au acceptat candidaturile doctorilor cu două mandate succesive la șefia CMR.
Sănătate 24 Noiembrie 2015 / 18:59 2355 accesări

Bătălie mare la Colegiul Medicilor din România (CMR), filiala Constanța. Chiar dacă e cât se poate de ilegal, chiar sub incidență penală, așa cum au precizat inclusiv unii avocați ai CMR, unii riscă. Și-au depus candidaturile în speranța că ”merge și așa” și că nimeni nu va zice nimic. S-ar părea, însă, că abuzurile nu mai pot continua pentru că mulți medici sunt deciși să meargă până în pânzele albe pentru a se face dreptate.

Marți au fost validate numele candidaților, sub semnătura președintelui Comisiei Electorale Județene, prof. dr. Vasile Lupescu. Astfel, pentru Adunarea generală a CMR și-au depus candidaturile 38 de doctori, inclusiv actualul președinte al CMR Constanța, dr. Gabriela Dascăl, chiar dacă se află la cel de-al 3-lea mandat consecutiv, și ar urma un al 4-lea. Din cei 38 vor fi aleși 7 membri ai Adunării generale. Bătălie mare este și pentru alegerea membrilor Consiliului Județean al CMR. Nu mai puțin de 65 de doctori și-au depus candidaturile, pe doar 19 locuri. Pe semne că doctorii sunt mai mult decât interesați de soarta CMR, în primă fază unele grupuri de interese au acreditat ideea că medicii nu prea mai sunt interesați de această instituție și că din acest motiv trebuie schimbată legea, mai exact modificarea unui articol (449 alin. 3 din legea Sănătății, nr. 95/2006) care limita șederea la șefia colegiilor pentru două mandate consecutiv. Cu alte cuvinte, potrivit actualei legi, este nelegală admiterea unei candidaturi a unei persoane care a depășit acel număr de mandate. Precizăm că, la București și Iași, Comisiile Electorale au conștientizat gravitatea situației și au respins cadidaturile doctorilor cu două mandate succesive la șefia CMR, lucru care nu s-a întâmplat și la Constanța. Vom reveni cu amănunte!12