Important! Ce pași trebuie să faci pentru a accesa fonduri nerambursabile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Important! Ce pași trebuie să faci pentru a accesa fonduri nerambursabile

Economie 01 Septembrie 2018 / 12:45 2436 accesări

Perioada în care proiectele pot fi încărcate și transmise pentru verificare este stabilită doar în anumite momente ale anului, astfel că pregătirea documentației din timp este esențială, scrie Avocatnet.ro.

1. Solicitantul trebuie să își pregătească documentația necesară

Sesiunea pentru depunerea proiectelor este deschisă doar pentru anumite perioade de timp, anunțate de către finanțator pe site-ul propriu. Prin urmare. documentația necesară formată din plan de afaceri, cerere de finanțare și alte documente justificative trebuie pregătite din timp.

2. Documentele trebuie pregătite în format electronic

Întreaga documentație necesară se depune în format electronic, astfel că solicitantul de fonduri nerambursabile trebuie să procedeze astfel:

  • documentele realizate în format electronic (planul de afaceri, cererea de finanțare, declarații pe proprie răspundere) se vor lista, se vor semna și se vor scana;
  • documentele obținute din partea diverselor instituții (certificate fiscale, certificate constatatoare, certificate de înregistrare, etc) se vor scana în format electronic.

3. Lansarea sesiunii de depunere a proiectelor

Finanțatorul va anunța pe site-ul propriu perioada de timp în care sesiunea de primire a proiectelor va fi activă. Astfel, la data de demarare a depunerilor, întreaga documentație trebuie să fie disponibilă și pregătită pentru încărcarea în aplicație.

Transmiterea documentației se va realiza prin intermediul unui cont de utilizator pe care solicitantul de fonduri nerambursabile trebuie să îl deschidă pe site-ul finanțatorului, stabilindu-și un nume de utilizator și o parolă.

4. Depunerea proiectului în format electronic

Atunci când sesiunea de primire a proiectelor devine activă, antreprenorul trebuie să urmeze următorii pași:

  • să intre în contul personal pe care l-a creat în etapa anterioară;
  • să completeze toate secțiunile necesare ale cererii de finanțare sau planului de afaceri;
  • să încarce documentele justificative solicitate.

Transmiterea proiectului se va realiza după ce toate documentele sunt încărcate, fără a exista posibilitatea de a reveni asupra procesului, după ce solicitantul a validat transmiterea a documentației către finanțator.

Din acest moment, solicitantul nu va mai putea interveni asupra documentației încărcate.

5. Evaluarea proiectelor depuse

După ce sesiunea de transmitere a proiectelor s-a încheiat, proiectele depuse în termenul stabilit vor fi evaluate.

În această etapă este foarte posibil ca finanțatorii să solicite unele clarificări, dacă informațiile transmise nu sunt suficient de clare. Pentru furnizarea lămuririlor, antreprenorul va avea la dispoziție un termen limită, prevăzut în cererea de clarificări. Dacă termenul este depășit, documentația nu va mai putea fi luată în calcul, iar proiectul va fi respins.

Doar proiectele care obțin în urma evaluării un punctaj suficient de mare vor fi selectate pentru finanțare. Proiectele vor semna contractele de finanțare în ordinea inversă a punctajelor obținute, în limita bugetului disponibil.



12