Împreună pentru copiii cu cancer, la a șasea ediție a Concertului caritabil de Crăciun

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Împreună pentru copiii cu cancer, la a șasea ediție a Concertului caritabil de Crăciun

Cultură 12 Decembrie 2023 / 16:05 1032 accesări

Asociația Dăruiește Aripi alături de Asociația Minerva Tomitana și Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski s-au bucurat de sala plină la concertul caritabil de Crăciun dedicat copiilor cu cancer. Toate biletele la spectacolul organizat vineri, 8 decembrie, au fost achiziționate în doar o săptămână de la punerea lor în vânzare – un record pentru organizatori.

Cei peste 400 de spectatori au inclus prieteni ai Asociației Dăruiește Aripi, sponsori, donatori și personal medical cu care asociația a colaborat în cei zece ani de activitate. Fondurile colectate prin achiziția biletelor la concert sunt direcționate către cel mai amplu proiect al asociației – programul de îngrijiri la domiciliu pentru copiii cu cancer.

De la lansarea sa în anul 2018, acest program a inclus peste 370 de copii cu cancer din Dobrogea și Muntenia. Echipele medicale au efectuat aproximativ 1900 de vizite la domiciliul micilor pacienți, parcurgând în total peste 110.000 de kilometri. Președintele și fondatoarea Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău, a declarat: “Este o bucurie imensă pentru toată echipa noastră să primim atâta susținere. În 2024 ne propunem să continuăm împreună cu partenerii noștri de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Institutul Oncologic București. De asemenea, vom deschide alte două colaborări cu Spitalul de Copii Marie Curie și cu Institutul Clinic Fundeni, din București.“

Președintele și fondatorul Asociației Minerva Tomitana, domnul Sebastian Ghiță, a declarat:” Concertul caritabil de Crăciun a fost organizat în spiritul generozității și solidarității umane motiv pentru care a produs foarte multă emoție și speranță în sufletele celor prezenți și a celor aflați în nevoie.

Un moment important, care a concurat la magia evenimentului, l-a reprezentat recitalul de pian și orchestră susținut de viitorul mare pianist concertist Paul Florescu, câștigătorul din acest an al Bursei „Dumitru Lupu” oferită de Asociația Minerva Tomitana.

O contribuție deosebită la reușita evenimentului au avut-o Orchestra Teatrului de Operă și Balet ”Oleg Danovski„ din Constanța sub bagheta reputatului Dirijor Tiberiu Oprea, Corul Teatrului condus de Maestrul Adrian Stanache și o parte din soliștii Teatrului care, împreună cu doamna Daniela Vlădescu, ne-au purtat inimile în atmosfera magică de Crăciun.

Am fost onorați să fim gazdele acestui eveniment caritabil organizat în pragul sărbătorilor de iarnă, eveniment care, timp de șase ani consecutivi, aduce împreună oameni cu inimi mari pentru a sprijini cauze umanitare importante.”

Evenimentul caritabil a fost organizat și cu susținerea partenerilor de la Muzeul de Artă Constanța, Școala de Fotografie AVATAR - Alin Panaite, Crama Rasova,Azuga Apă De Izvor, Lady în bucătărie,MOFT delishop și Frapperia.Ştiri recomandate

12