În cazul calificării, România a aflat adversarele de la EURO 2020

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / După tragerea la sorţi de la Bucureşti

În cazul calificării, România a aflat adversarele de la EURO 2020

Sport 30 Noiembrie 2019 / 21:26 597 accesări

Desfăşurată sâmbătă seară, la Romexpo din București, tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de fotbal care va avea loc anul viitor, în perioada 12 iunie - 12 iulie, a decis ca România, în cazul calificării, să întâlnească Olanda, Ucraina şi Austria, în Grupa C.

Pentru a se califica la EURO 2020, tricolorii trebuie să treacă, în play-off-ul din UEFA Nations League, de Islanda, la 26 martie, şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, la 31 martie, ambele dueluri fiind programate în deplasare.

Pe Arena Naţională din Bucureşti se vor disputa patru partide: trei în Grupa C, la 14, 18 şi 22 iunie 2020, şi un duel din optimile de finală, la 29 iunie 2020. În cazul calificării la turneul final, reprezentativa României va evolua în cel puţin două meciuri pe Arena Naţională. Iar dacă va depăşi faza grupelor, există posibilitatea ca tricolorii să joace în optimi cu Portugalia, Franța sau Germania, chiar pe Arena Națională.

Dacă formaţia noastră va rata calificarea la EURO 2020, iar Islanda va ajunge la turneul final, atunci această echipă va fi repartizată în Grupa F.

COMPONENŢA GRUPELOR DE LA EURO 2020

GRUPA A (la Roma şi Baku): Italia, Elveţia, Turcia şi Ţara Galilor.

GRUPA B (la Sankt Petersburg şi Copenhaga): Belgia, Rusia, Danemarca şi Finlanda.

GRUPA C (la Amsterdam şi Bucureşti): Ucraina, Olanda, Austria şi câştigătoare play-off-ului A din UEFA Nations League (Islanda, Bulgaria, Ungaria sau România) dacă se califică România, iar dacă România nu se califică, câştigătoare play-off-ului D din UEFA Nations League (Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo sau Belarus).

GRUPA D (la Londra şi Glasgow): Anglia, Croaţia, Cehia şi câştigătoare play-off-ului C din UEFA Nations League (Scoţia, Norvegia, Serbia sau Israel),

GRUPA E (la Bilbao şi Dublin): Spania, Polonia, Suedia şi câştigătoare play-off-ului B din UEFA Nations League (Bosnia & Herţegovina, Slovacia, Irlanda sau Irlanda de Nord).

GRUPA F (la Munchen şi Budapesta): Franţa, Portugalia, câştigătoare play-off-ului A din UEFA Nations League (Islanda, Bulgaria, Ungaria sau România), dacă nu câştigă România, şi Germania.

Meciul de deschidere de la EURO 2020 va fi Italia - Turcia, la 12 iunie, la Roma.

Taguri articol


12