În cele trei zile de Paște, Muzeul de Artă va fi închis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

În cele trei zile de Paște, Muzeul de Artă va fi închis

Cultură 29 Aprilie 2016 / 15:49 644 accesări

Pe 1 Mai, în prima zi de Paște, Muzeul de Artă va fi închis publicului vizitator. De altfel, și în următoarele două zile, pe 2 și 3 mai, instituția de cultură își va ține ușile încuiate, deoarece, conform programului normal de vizitare, muzeul este închis în primele două zile ale săptămânii. Instituția se va redeschide pe 4 mai. Până atunci, însă, mai puteți profita să mergeți la Muzeul de Artă, sâmbătă, între orele 09.00 - 17.00, pentru a vedea expoziția lui Florin Ferendino, prezentată în cele patru săli de la parterul instituției de cultură, dedicate manifestărilor cu caracter temporar. Florile și peisajele lui Ferendino vor fi înlocuite miercuri, la amiază, de alte lucrări, ce vor face obiectul unei noi expoziții.

Sâmbătă, dar și în celelalte zile până pe 14 iunie, puteți merge la Muzeul de Artă să vedeți... „Biblia” lui Salvador Dali. Expoziția, situată la etajul al II-lea al instituției de cultură, reunește 40 de litografii colorate din ciclul „Biblia Sacra”, realizate de excentricul pictor spaniol între anii 1964-1969.

Referitor la aceste litografii cu subiect religios, directorul Muzeului de Artă, criticul și istoricul de artă dr. Doina Păuleanu, precizează: „Ca toți spaniolii, Dali a fost un mare mistic. Litografiile acestea reprezintă gândurile lui despre Biblie, gândurile lui despre viață și moarte pe care nu le-a arătat în altă parte, deoarece el era un om-spectacol. Un om-spectacol care trebuia să șocheze, să capteze, să indigneze, să bucure. Dar prin intermediul unor lucrări de genul acesta nu avea cum să facă acest lucru. Cred că aceste lucrări i-au fost mai apropiate decât multe altele, precum „ceasurile moi”, dar sunt mai puțin spectaculoase. Cu ele nu ar fi reușit să penetreze conștiința publică. Sunt lucrări de mare finețe, frumusețe și profunzime”.

Cei care doresc să viziteze expoziția „Dali - Bible” vor plăti pe un bilet 20 de lei.

Citește și:

„Biblia“ lui Dali, vernisată în Cetatea Tomisului!

Rembrandt, în „vizită“ la Muzeul de Istorie12