Încă o comună constănțeană rămâne fără primar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încă o comună constănțeană rămâne fără primar

Administrație 10 Februarie 2017 / 11:00 2688 accesări
Titu Neague

Titu Neague

Primarul comunei Bărăganul, Titu Neague, și-a pierdut mandatul. Prefectul Constanței, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinul de încetare a mandatului, motivând că primarul din Bărăganu a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Ordinul poate fi atacat, iar până la pronunțarea instanței în acest sens, atribuțiile lui Neague vor fi preluate de către viceprimarul Lucian Paraschivescu. Iată comunicatul Prefecturii Constanța:

"Având în vedere referatul secretarului comunei Bărăganu înregistrat la Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa cu nr. 324/09.02.2017, adresa Curții de Apel Constanța prin care se comunică decizia penală a Curții de Apel Constanța definitivă, care a menținut condamnarea primarului comunei Bărăganu, domnul Titu Neague, la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani (instigare la distrugere), cu aplicarea suspendării condiționate a executării pedepsei pe o durată de încercare de 4 ani, pronunțată de Judecătoria Mangalia, decizia Curții Constituționale nr. 536/06.07.2016, decizia ÎCCJ referitoare la pronunțarea unei hotărâri prealabile prin care a dat o rezolvare de principiu cu privire la următoarea chestiune de drept: ”aplicabilitatea dispozițiilor art. 15, alin. 2, lit. e din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, în cazul condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitive, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, cu aplicarea art. 81,82 din Legea nr.15/1968 privind Codul Penal al României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respective cu executarea în alte condiții decât cele prevăzute de art. 57, alin. 1 din Codul Penal din 1969”, Prefectul judeţului Constanţa, domnul Adrian Viorel Nicolaescu a emis Ordinul nr.48/09.02.2017 prin care s-a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului primarului comunei Bărăganu, domnul Titu Neague. Ordinul a fost comunicat primarului comunei Bărăganu, domnul Titu Neague, Consiliului Local al Comunei Bărăganu şi secretarului UAT Bărăganu.

Ordinul a avut drept temei juridic prevederile art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004, republicată, privind prefectul şi instituţia prefectului, prevederile art. 15 alin. 2 lit. “e”, art. 16 și art. 17, alin. 5 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare şi prevederile."12