Încă un cadru universitar de la Ovidius are probleme de ordin penal!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încă un cadru universitar de la Ovidius are probleme de ordin penal!

Eveniment 04 Aprilie 2018 / 14:04 3301 accesări
Dumitru Nancu, lector universitar în cadrul Universității

Dumitru Nancu, lector universitar în cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, Facultatea de Științe Economice

La sfârșitul lunii martie, anul curent, Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA a depus la IPJ Constanța, Serviciul de Investigare a Fraudelor, o plângere penală în care Dumitru Nancu, fostul director al companiei și, totodată, lector universitar în cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, Facultatea de Științe Economice, este acuzat de fals sub semnătură privată, uz de fals intelectual și atribuirea de calități oficiale în fals.

Potrivit textului plângerii penale, în perioada noiembrie 2014 - decembrie 2016, folosindu-se de bugetul alocat companiei, Dumitru Nancu a cumpărat de la compania de telefonie Orange, un număr de 22 de echipamente tip telefoane mobile și tablete, în valoare totală de 53.550,83 lei, fără ca vreunul dintre cele 22 de echipamente să fi intrat vreodată în gestiunea RADIONAV, acestea nefiind înregistrate în actele contabile. O parte din echipamente a fost livrată la domiciliul lui Dumitru Nancu, iar cealaltă parte a fost ridicată de către el, personal, de la sediul Orange, se arată în plângerea penală.

RADIONAV specifică în plângere faptul că i-a cerut în repetate rânduri, începând cu data de 1 februarie .2018, să restituie bunurile sau contravaloarea lor, însă fostul director nici nu a răspuns și nici nu s-a conformat.

RADIONAV se constituie parte civilă și solicită verificări față de fostul director, pe care îl acuză de furt, delapidare, abuz de încredere, gestiune frauduloasă, abuz în serviciu.

În același timp, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 2007/118/2018, având ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială“, în care CNRN Radionav SA îl cheamă în judecată pe fostul director Nancu.

De cealaltă parte, Dumitru Nancu spune că a aflat despre respectiva plângere penală din presă și că nu se face vinovat de niciuna dintre acuzații.12