Încă un copil cu sindrom hemolitic-uremic va fi externat de la Spitalul „Marie Curie”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încă un copil cu sindrom hemolitic-uremic va fi externat de la Spitalul „Marie Curie”

17 Martie 2016 / 09:03 388 accesări

Încă un copil care a fost diagnosticat la internare cu sindrom hemolitic-uremic va fi externat în cursul zilei de joi de la Spitalul "Marie Curie", a declarat pentru Agerpres șeful Clinicii de pediatrie, medicul Mihaela Bălgrădean.

"Sunt bine copiii. Va pleca unul acasă și vor mai rămâne la noi internați doi copii. Unul dintre aceștia cu dializă, este vorba de copilul de la Fetești", a afirmat Bălgrădean.

Mihaela Bălgrădean declara miercuri că foarte importante în stabilirea diagnosticului sunt manifestările clinice, care însă nu sunt întotdeauna toate prezente la copiii cu sindrom hemolitic-uremic.

"Această boală pe noi ne interesează prin manifestările ei clinice și gravitatea lor. Aceste manifestări clinice nu sunt întotdeauna toate prezente la copiii cu SHU, mulți dintre ei nu au insuficiență renală acută, dar au celelalte manifestări ale bolii care sunt extrem de severe. Partea comună tuturor acestor copii este debutul cu diaree. În condițiile în care avem acest debut cu diaree în cazul unora dintre copii se depistează verotoxina, adică testul rapid de identificare a germenului pozitiv încă de la internare, în cazul altora nu este pozitiv acest test. În cazul unor copii se depistează tipul de bacterie E-coli, în cazul altora nu se depistează tipul respectiv de bacterie, cea care are toxina hemoragică. (...) Dacă am aștepta rezultatele testelor de laborator care necesită un anume timp acești copii nu ar mai fi printre noi", susținea miercuri medicul.12