Încasări-record la ghișeele SPIT! Sute de mii de lei, în prima zi a anului!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constănțenii, exemplu de disciplină

Încasări-record la ghișeele SPIT! Sute de mii de lei, în prima zi a anului!

Administrație 10 Ianuarie 2019 / 16:54 2090 accesări

Constănțenii s-au atătat foarte conștiincioși încă din prima zi în care s-a reluat programul de lucru cu publicul la ghișeele SPIT. Potrivit instituției, în 7 ianuarie 2019, la ghişeele instituţiei s-au prezentat aproximativ 2.200 contribuabili. Însă numărul total al tranzacțiilor efectuate pe toate platformele disponibile este de aproape 2.500. Încasările din această zi sunt în cuantum de 798.497 lei. Cele mai multe plăți (1.904) au fost efectuate la ghișee, unde s-au strâns 582.304. Pe locul al doilea ca sumă strânsă se află aplicația e-Tax, prin intermediul căreia s-au efectuat 187 de tranzacții din care s-au adunat 102.273 de lei. Totodată, 249 de constănțeni au ales să își plătească taxele la magazinele INMEDIO sau la benzinăriile OMV, fiind strânși 72.917 lei. Alte 116 tranzacții în valoare totală de 29.430 de lei s-au înregistrat la ghișeele Poștei Române, în timp de 38 de constănțeni au ales să își achite taxele pe platforma www.ghiseul.ro. De pe urma acestor tranzacții s-au strâns 11.573 de lei.

MODALITĂȚI ALTERNATIVE DE PLATĂ

Amintim că, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor contribuabililor de a reduce timpul petrecut la ghişee, SPIT Constanța a dezvoltat numeroase modalităţi de plată mai simple şi rapide în vederea achitării obligaţiilor fiscale datorate bugetului local. Astfel, taxele și impozitele se pot plăti online, pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online/Plata impozite”, integral sau în 5 rate prin programul BT. Totodată, utilizatorii de internet pot plăti pe site-ul www.ghiseul.ro, secțiunile „Plătește online impozite și taxe”, respectiv „Plată fără autentificare”. Contribuabilii pot folosi și serviciul Internet Banking sau pot achita prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking - Banca Transilvania. De asemenea, obligațiile fiscale pot fi achitate prin Serviciul Direct Debit - Banca Transilvania.

PLATA CU TELEFONUL MOBIL, PRIN BANCĂ SAU LA STANDUL VIVO

Cei cărora le este mai ușor să plătească cu telefonul mobil au la dispoziție aplicația e-Tax Mobile - SPIT. Constănțenii obișnuiți cu operațiunile bancare își pot plăti obligațiile fiscale prin ordin de plată, trecând în rubrica dedicată beneficiarului Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631. Dacă preferați să plătiți doar prin numerar, dar nu aveți timp să treceți pe la ghișee, puteți merge la la stațiile OMV - Petrom sau la magazinele Inmedio din cadrul centrelor comerciale, unde aveți la dispoziție serviciul Westaco Express. Tot prin numerar se poate plăti la agențiile băncii Garanti Bank și la toate oficiile Poșta Română. Nu în ultimul rând, cei care frecventează centrul comercial VIVO mai au la dispoziție o modalitate de plată. Începând de luni, 7 ianuarie 2019, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța redeschide punctul de lucru din centrul comercial VIVO. Standul SPIT va fi amenajat în zona Gastro Auchan, iar programul de lucru cu publicul va fi de luni până duminică, in intervalul orar 10.00 – 22.00. Persoanele fizice și juridice pot achita impozitele și taxele locale doar prin intermediul cardului bancar (comisionul tranzacției este de 0%), pot obține informații cu privire la impozitele şi taxele datorate, pot primi asistență și consultanță din partea inspectorilor instituției și pot obține user și parolă în vederea utilizării aplicației e-Tax.

PÂNĂ CÂND VĂ PUTEȚI PLĂTI TAXELE

Orice modalitate de plată alegeți, trebuie să țineți cont de faptul că trebuie să plătiți măcar prima tranșă a taxelor și impozitelor până la 31 martie. Dacă nu respectați acest termen, veți fi nevoit să scoateți mai mult din buzunar pentru că, pe lângă datoria de bază, veți avea de plătit și penalitățile de întârziere în cuantum de 1% pe lună din valoarea impozitului. În schimb dacă dispuneți de mai mulți bani și vă permiteți să plătiți întreaga valoare a impozitelor până la 31 martie, beneficiați de o bonificație care nu este deloc de neglizat. Persoanele fizice care achită impozitul integral au parte de o reducere de 10%, în timp ce persoanele juridice sunt scutite de 5% din valoarea totală a impozitului.12