INCENDIU DE PROPORȚII în Faleză Nord! A fost nevoie de 6 ore pentru lichidare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trei case au fost afectate

INCENDIU DE PROPORȚII în Faleză Nord! A fost nevoie de 6 ore pentru lichidare!

Eveniment 18 Septembrie 2018 / 17:05 1827 accesări

În jurul orei 10.00, marți, 18 septembrie, pe strada Pescăruș, din Cartierul Faleză Nord, la numărul 38, din Constanța, a izbucnit un incendiu care le-a dat pompierilor serios de furcă. Faptul că în anexele casei erau depozitați combustibili, dar și faptul că imobilul de la numărul 38 este lipit de alte două case, a făcut ca focul să se extindă cu repeziciune și la celelalte două locuințe. De 6 ore au avut nevoie pompierii să lichideze incendiul!

În dimineața de marți, 18 septembrie, mai exact în jurul orei 10.00, pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost sesizați, la 112, că pe strada Pescăruș, din Cartierul Faleză Nord, la numărul 38, a izbucnit un incendiu. Dacă inițial lucrurile păreau relativ simple, incendiul le-a dat pompierilor serios de furcă. Faptul că în anexele casei erau depozitați combustibili, dar și faptul că imobilul de la numărul 38 este lipit de alte două case, a făcut ca focul să se extindă cu repeziciune și la celelalte două locuințe.

Proprietara casei, a femeie de 79 de ani, afectată de drama prin care trece, a primit îngrijiri din partea medicului Ambulanței sosite la fața locului și a fost apoi transportată la Spitalul Clinic Județean din Constanța; ea a suferit arsuri de gradul 1.

Trecătorii, dar mai ales vecinii care au asistat la întreaga desfășurare a dramaticului eveniment și-au exprimat nedumerirea și indignarea pentru faptul că prima mașină a pompierilor, deși a sosit relativ repede, a venit fără apă, după care s-a mai așteptat încă o jumătate de oră o altă mașină de pompieri, a cărei cisternă era, de data aceasta plină. Una peste alta, de la anunțarea incendiului și până la intervenția efectivă, când pompele de apă au fost puse în funcțiune, a trecut destul de mult timp...

Întârzierea poate fi însă generată de faptul că localizarea focarului, dar și înlăturarea produselor cu potențial de explozie aflate pe cele trei proprietăți au necesitat timp.

La locul incendiului au intervenit cinci autospeciale de stingere de la trei subunități, plus o cisternă a RAJA și aproximativ 40 de pompieri.

Incendiul a fost lichidat după circa 6 ore, deci în jurul orei 16.30, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Citește și:

Incendiu puternic în centrul Constanței. Ard trei case12