Incendiu la o navă ancorată în rada Portului Tulcea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Incendiu la o navă ancorată în rada Portului Tulcea

Eveniment 08 Decembrie 2023 / 10:32 568 accesări

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută, în jurul orei 23.55, la o navă sub pavilion Panama ancorată în rada Portului Tulcea. Nava efectuează un voiaj de la Reni (Ucraina) către Alexandria (Egipt) și este încărcată cu aproximativ 8 tone de porumb. Echipajul este format din 18 membri, precizează un comunicat alAutorității Navale Române.

Căpitănia Zonală Tulcea a alertat ISU Delta Tulcea și a dispus deplasarea la fața locului pentru asistență a remorcherului Farul al Administrației Fluviale a Dunării de Jos R.A Galați. Totodată, o echipă operativă din cadrul Căpităniei s-a deplasat cu șalupa Autorității Navale Române pentru a coordona intervenția.

Incediul a fost localizat în bordul tribord, la nivelul cabinelor echipajului de pe puntea principală. Focul a fost lichidat în jurul orei 2.00.

La fața loculuia ajuns și o șalupă ambulanță la bordul căreia au fost acordate îngrijiri medicale unui număr de 4 membri ai echipajului care au suferit atacuri de panică și se aflau într-o ușoară stare de hipotermie.

Din primele verificări, incediul ar fi izbucnit din cauza unui aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat în cabina bucătarului. Au fost afectate 3 cabine și holul de acces din zona acestora.

Nu există urme de poluare, iar navigația în zonă nu a fost afectată. Cercetările în acest caz sunt efectuate de Căpitănia Zonală Tulcea.Ştiri recomandate

12