Încep protestele în Sănătate. Vor culmina cu o grevă generală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încep protestele în Sănătate. Vor culmina cu o grevă generală

Sănătate 10 Octombrie 2016 / 08:10 1801 accesări

Federația Sindicală Hipocrat din România declanșează, luni, seria de proteste, prima etapă constând în purtarea unei banderole albastre timp de cinci zile, urmată de pichetarea și întreruperea temporară a activității în următoarea săptămână, culminând cu declanșarea grevei generale pe data de 31 octombrie, anunță sindicaliștii.

"Inițiem un demers care ar trebui să continue cu întrevederi la care să se discute aplicat, pentru prezentarea revendicărilor și soluționarea lor. Am perseverat în acțiunile noastre și considerăm că trebuie să găsim soluțiile potrivite pentru o situație care a generat o stare de confuzie și revoltă. În caz contrar, așa cum am anunțat deja la mijlocul acestei săptămâni, notificăm autoritățile cu privire la deschiderea conflictului de muncă", susține președintele Federației Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman.

Potrivit unui comunicat al Federației, calendarul protestelor este următorul: purtarea banderolei albastre în perioada 10 — 14 octombrie, acțiuni de pichetare și întreruperea temporară a activității în intervalul 17 — 21 octombrie 2016 și declanșarea grevei generale pe data de 31 octombrie 2016.

Pe lista revendicărilor Federației Sindicale Hipocrat se află acordarea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă la salariile actuale, și nu la cele din anul 2009, acordarea tichetelor de vacanță și de masă pentru toți salariații din sistemul de sănătate și asistență socială, finanțarea corespunzătoare a sistemului de sănătate românesc, în vederea angajării de personal pentru acoperirea deficitului de personal și stopării migrației, precum și pentru îmbunătățirea satisfacției pacienților și asigurării resurselor necesare pentru servicii de calitate.12