Începe „Caravana - Sănătate Prin Sport“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Începe „Caravana - Sănătate Prin Sport“

Sport 12 Septembrie 2017 / 14:58 1100 accesări

Clubul Sportiv Phoenix Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Consiliului Local Constanța, demarează începând cu data de 12 septembrie 2017 programul educațional „Caravana - Sănătate Prin Sport“. Programul are ca principiu dezvoltarea armonioasă și autentică a fiecărui copil, pentru o viață armonioasă și sănătoasă, prin practicarea sportului. Un alt scop este acela de a micșora riscul de obezitate infantilă, în contextul în care România ocupă locul 2 în Europa după numărul cazurilor înregistrate.

Programul se va desfășura în unități școlare din municipiul Constanța și se adresează elevilor de gimnaziu cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, în speranța de a le insufla acestora practicarea sportului în general și a baschetului, handbalului și fotbalului în special, pentru o viață mai sănătoasă și pentru o dezvoltare fizică și cognitivă mai bună.

„Caravana - Sănătate Prin Sport“ vine și în ajutorul unităților de învățământ de stat cu clasele I-VIII din municipiul Constanța, prin dotarea acestora cu echipamente și materiale sportive, dar și prin acordarea de premii pentru participanții la program.

Parteneri ai programului sunt Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța, Federația Română Sportul pentru Toți și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.12