Închisoare cu executare pentru un suporter turc al lui Beșiktaș!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Închisoare cu executare pentru un suporter turc al lui Beșiktaș!

Sport 19 Aprilie 2017 / 18:07 522 accesări

Un suporter turc al echipei Beșiktaș Istanbul a fost condamnat la două luni de închisoare în Franța după incidentele de la meciul cu Olympique Lyon, de săptămâna trecută. Suporterul în vârstă de 27 de ani, născut în Germania, a participat la incidentele care au avut loc în afara stadionului, înainte de meci, alături de alţi 30 de fani. Aflat în stare de ebrietate, fanul a fost filmat de camerele de supraveghere în momentul în care voia să lovească un steward. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, el nu va avea voie să intre pe teritoriul francez timp de doi ani.

Şapte persoane au fost rănite uşor, între care trei poliţişti şi doi jandarmi, iar 12 fani turci şi francezi au fost reţinuţi, după incidentele care au avut loc joia trecută la meciul Olympique Lyon - Beșiktaș Istanbul, din prima manşă a sferturilor de finală din Liga Europa. Incidentele au început în afara stadionului, cu două ore înainte de meci, când suporteri ai celor două echipe au aruncat cu obiecte unii spre ceilalţi. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru calmarea fanilor.

În stadion, cu 15 minute înaintea începerii partidei, suporterii de la Peluza Sud au invadat terenul după ce fanii turci, aflaţi la inelul superior, au început să arunce în ei cu petarde, torţe şi cu alte obiecte. Câţiva suporteri turci au intrat în sectorul francezilor şi au încercat să se bată cu aceştia, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

Preşedintele clubului din Lyon, Jean Michel Aulas, a mers pe teren încercând să calmeze spiritele. El s-a adresat suporterilor de la staţia stadionului, apoi a urmărit prima repriză din peluză. Începutul meciului a fost amânat cu 45 de minute. Jucătorii şi antrenorii celor două echipe au făcut şi ei apel la calm. Circa 50 de suporteri turci au fost scoşi din stadion de forţele de ordine, înainte de fluierul de start al partidei.

Atmosfera a fost tensionată şi în timpul meciului. După ce Babel a deschis scorul, în minutul 15, turcii au aruncat din nou cu petarde, torţe şi alte obiecte. Jucătorii echipei din Istanbul au făcut apel la liniştirea fanilor, iar din acel moment meciul a continuat fără alte incidente majore. Lyon - Beșiktaș s-a terminat pe teren 2-1 (Tolisso 83, Morel 85 / Babel 15), după ce turcii au condus în deplasare până în minutul 83!12