Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre Washingtonul: Este un act „iresponsabil”
Externe 05 Noiembrie 2018 / 23:29 1941 accesări 3 comentarii

Rusia a trimis, luni, un avion de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave americane de recunoaştere, în zona internaţională a Mării Negre, anunţă armata Statelor Unite, denunţând o acţiune "iresponsabilă" a Moscovei.

"Pe 5 noiembrie 2018, un avion american de tip EP-3 Aries care zbura în spaţiul aerian, deasupra Mării Negre, a fost interceptat de un avion rus SU-27. Considerăm lipsită de siguranţă această interacţiune, din cauza faptului că avionul SU-27 a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei americane care era în misiune, expunând riscurilor piloţii noştri şi restul echipajului", se arată într-un comunicat al Comandamentului Europa-Africa al Forţelor Navale SUA (Flota a VI-a).

"Avionul de interceptare SU-27 a făcut încă o manevră, poziţionându-se ulterior foarte aproape de avionul EP-3 şi generând postcombustia puternică a turboreactorului. Echipajul avionului EP-3 a raportat turbulenţe după prima interacţiune şi vibraţii după a doua. Durata interceptării a fost de aproximativ 25 de minute", se arată în comunicat.

"Chiar dacă armata rusă are dreptul de a efectua manevre în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă. Ne aşteptăm să respecte standardele internaţionale concepute pentru garantarea siguranţei şi evitarea incidentelor, inclusiv Acordul din 1972 privind Prevenirea incidentelor în zonele maritime internaţionale (INCSEA). Acţiunile lipsite de siguranţă amplifică riscul interpretărilor greşite şi al coliziunilor în aer. Aeronava americană zbura respectând legislaţia internaţională şi nu a provocat reacţia rusă", subliniază Forţele Navale americane, prezentând o înregistrare video a incidentului.

Administraţia Vladimir Putin respinge acuzaţiile SUA privind interacţiunea aeriană "iresponsabilă"

Administraţia Vladimir Putin a respins, luni seară, acuzaţiile Statelor Unite privind interacţiunea aeriană "iresponsabilă" din spaţiul aerian al Mării Negre, afirmând că avionul militar american se îndreapta spre frontierele Rusiei.

Ministerul rus al Apărării anunţă că avionul de vânătoare Suhoi Su-27 a fost trimis în misiunea de interceptare după ce pe radare fusese depistată o aeronavă necunoscută care se îndrepta spre frontierele Rusiei.

"Echipajul rus a raportat identificarea unui avion american de recunoaştere şi escortarea acestuia, împiedicând astfel încălcarea spaţiului aerian rus; au fost respectate procedurile necesare de securitate", transmite Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Sputnik.

Taguri articol
Loading...

3 comentarii

Costică 01:21:55 / 06 Noiembrie 2018
Bancuri

Sunt minciuni pentru a justifica marea rispă de bani care se face în România pe seama pericolului rus. Acum puţin timp ministrul Fifor anunţa interceptarea unui avion rus care ar fi violat spaţiul aerian românesc. Minciună. Nu a fost vorba de aşa ceva. Provocarea vine de la noi nu de la ruşi. Noi acţionăm iresponsabil. Cine pune în ordine politica românească?

Mitică 09:10:16 / 06 Noiembrie 2018
Pentru Costică

De unde știi Costică „amănuntele` astea? Sa discutat la biserică, ori la terasă, la o bere, cum vine treaba cu avioanele rusesti?

Costică 13:25:43 / 06 Noiembrie 2018
De regulă nu vorbesc cu proştii

Păi de unde ştiu? Tot din comunicatele de presă şi din cele oficiale. Ei singuri au comunicat, în cazul de acum o lună că avionul rusesc s-a apropiat de spaţiul aerian român, dar nu l-a violat, iar avioanele NATO, îmi pare că au fost canadiene, au fost ridicate preventiv. Vânt de băşină. În cazul de faţă aeronavele (rusească şi americană) zburau în spaţiul aerian internaţional iar avionul SUA a raportat că a fost şicanat, adică avionul rusesc i-a tăiat faţa. Se mai întâmplă. Probabil că pilotul american a făcut pe el de frică. Nu a fost bine pregătit. De acolo ştiu "amănuntele". La biserică nu merg decât la Paşte, la baruri restaurante, terase nu merg şi nu consum băuturi alcoolice, nici măcar bere, decât ocazional la evenimente de familie sau la întâlnirile colegiale, oficiale cu cei care am fost colrgi la liceu sau colegi de facultate sau cu cei de la serviciu. Mitică, nu ai înţelegerea şi nici priceperea pentru a analiza o ştire da apoi să o interpretezi aşa că rămâi în banca ta, la nivelul tău. Şi aşa am pirdut timp să explic ceea ce tu nu vei înţelege niciodată, deoarece nu ai un nivel intelectual şi de pregătire corespunzător. Mai bine plimbi ursul. Şi ca să cunoşti, sunt profesor la un liceu şi dacă erai elevul meu nu cred că treceai clasa.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2785 secunde