Incitare la ură împotriva arabo-israelienilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Declarații șocante în Israel

Incitare la ură împotriva arabo-israelienilor

Externe 10 Decembrie 2017 / 18:52 855 accesări
Ministrul Apărării, Avigdor Lieberman, a arătat o atitudine radicală împotriva israelienilor de origine arabă

Ministrul Apărării, Avigdor Lieberman, a arătat o atitudine radicală împotriva israelienilor de origine arabă

Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a îndemnat la boicotarea cetățenilor israeliano-arabi în zona unde au avut loc ciocniri între protestatari și poliție, ca urmare a deciziei SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. "Îi îndemn pe cetățenii statului Israel să nu mai meargă acolo pentru a face cumpărături, pentru a primi servicii, pur și simplu să boicoteze Wadi Ara. Avem nevoie să le dăm de înțeles că nu sunt doriți aici", a declarat Lieberman duminică, la postul de radio al armatei israeliene. Câțiva protestatari din regiunea Wadi Ara din nordul Israelului s-au confruntat cu poliția și au aruncat cu pietre în autovehiculele ce treceau pe acolo sâmbătă.

Mii de arabo-israelieni, mulți dintre ei identificați ca palestinieni, au ieșit în stradă în timpul weekend-ului, pentru a protesta împotriva deciziei președintelui american Donald Trump. Lieberman și-a reiterat apelurile precedente pentru ca arabo-israelienii care locuiesc în Wadi Ara, zonă din nordul Israelului cunoscută de asemenea ca "triunghiul", să fie transferați către guvernul Autorității Palestiniene în schimbul controlului din partea Israelului asupra unor așezări în Cisiordania. Declarațiile lui Lieberman au fost puternic criticate de parlamentarii arabo-israelieni. "A îndemna la boicotarea cetățenilor doar din cauza naționalității și religiei lor constituie o reminiscență a celor mai întunecate regimuri din istoria umanității. Credem că o astfel de persoană care este însărcinată pentru securitatea statului ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare pentru orice cetățean sănătos", a declarat Ayman Odeh, care conduce Lista Comună Arabă din Knesset.

ATAC LA EUROPA

În schimb, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu s-a sfiit să atace Europa, declarând că reacția la decizia lui Donald Trump este una ipocrită și dezvăluie duble standarde. "Chiar dacă respect Europa, nu sunt dispus să accept duble standarde din partea ei sau să accept această ipocrizie și voi prezenta adevărul Israelului fără frică și cu capul sus", a spus Netanyahu înainte de a pleca într-o vizită oficială la Paris și Bruxelles. Premierul israelian a subliniat că a auzit voci în Europa care au condamnat decizia lui Trump, dar nu și rachetele lansate asupra Israelului sau teribila incitare împotriva țării sale.12