Indemnizaţiile pentru adulţii cu handicap, majorate. Aparţinătorii, scutiţi de impozite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Indemnizaţiile pentru adulţii cu handicap, majorate. Aparţinătorii, scutiţi de impozite

Politică 16 Aprilie 2016 / 12:48 953 accesări

PNL a iniţiat două proiecte de lege prin care adulţii cu handicap grav, accentuat sau mediu vor avea indemnizaţii mai mari, iar aparţinătorii adulţilor cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiţi de de plata impozitelor pe clădirile de domiciliu sau pe maşini.
Adulţii cu handicap grav vor avea venituri egale cu salariul minim pe economie, adulţii cu handicap accentuat 50% din salariul minim, iar adulţii cu handicap mediu în cuantum de 25% din salariul mimin, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul Senatului. Proiectul este susţinut de 36 de parlamentari PNL.
De asemenea, proiectul de lege prevede actualizarea anuală a cuantumului drepturilor cu indicele creşterii preţurilor şi cu indicele creşterii salariului minim pe economie.
Potrivit normelor în vigoare, adulţii cu handicap grav încasează 340 de lei pe lună, cei cu handicap accentuat 272 de lei, iar adulţii încadraţi în grad de handicap mediu, 39 de lei lunar.
În România sunt în jur de 700.000 de persoane adulte cu handicap, potrivit unei statistici publicată de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi.
Senatul este prima cameră sesizată în cazul ambelor proiecte de lege, iar Camera Deputaţilor este for decizional.12