India: Peste 18.000.000 de oameni, afectaţi de muson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

India: Peste 18.000.000 de oameni, afectaţi de muson

Externe 19 August 2019 / 17:08 722 accesări

Bilanţul ploilor musonice din nordul Indiei a urcat la 38 de victime luni, în aceeaşi zi în care autorităţile din capitala ţării, New Delhi, au emis o alertă de inundaţii şi au ordonat evacuarea a mii de persoane, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

Optsprezece oameni au murit în statul indian Himachal Pradesh în urma unor alunecări de teren şi a prăbuşirii unor ziduri, duminică. "Bilanţul victimelor a urcat la 25 luni, în paralel cu o alertă de inundaţii în cinci districte, unde şcolile au fost închise. Alte două persoane sunt în continuare date dispărute", a declarat prin telefon Praveen Bhardwaj, un reprezentant al Agenţiei de administrare a dezastrelor, aflat la Shimla, capitala acestui stat indian. Alte 10 persoane au fost confirmate decedate în urma unei viituri care s-a produs pe un râu local din statul învecinat Uttarakhand, aflat tot în regiunea munţilor Himalaya. Alţi 12 oameni sunt daţi dispăruţi, au precizat oficialii locali. Trei persoane au murit în accidente produse de precipitaţiile musonice din Punjab, un alt stat din nordul Indiei, a anunţat postul de televiziune NDTV.

La New Delhi, prim-ministrul teritoriului Delhi a avertizat că debitul râului Yamuna a atins deja cota de pericol şi că aproximativ 28.000 de persoane care locuiesc în zone joase trebuie să îşi evacueze imediat locuinţele.

Sezonul musonic din India, care se produce în fiecare an între lunile iunie şi septembrie, aduce cu sine ploi abundente, benefice pentru fermieri, dar poate să provoace şi numeroase distrugeri şi decese.

Bilanţul persoanelor decedate în incidente asociate ploilor înregistrate la nivel naţional de la 1 iunie şi până pe 15 august a ajuns la 1.058 în nouă dintre cele mai afectate state indiene, potrivit statisticilor furnizate de Ministerul de Interne din această ţară.

Peste 18 milioane de oameni au fost afectaţi de inundaţiile care au avut loc în majoritatea regiunilor ţării.

Taguri articol


12