Infotrafic: Circulație în condiții de iarnă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Infotrafic: Circulație în condiții de iarnă!

Social 21 Martie 2018 / 08:06 865 accesări

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în prezent nu există drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile, însă se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara. Probleme deosebite nu sunt însă semnalate, s-a acţionat atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant, majoritatea drumurilor fiind curăţate. În ceea ce priveşte autostrăzile ţării, situaţia acestora este similară, nu sunt blocaje sau restricţii de circulaţie, iar carosabilul este negru, umed şi nu creează probleme.

În ceea ce priveşte traficul feroviar, acesta este blocat pe ruta CF 904 Fieni-Pietroșița, în judeţul Dâmboviţa, la kilometrul 65+150 de metri, din cauza alunecării terasamentului.

Referitor la traficul aerian, precizăm că acesta se desfăşoară în condiţii normale, nefiind în prezent curse anulate.

Iar în domeniul traficului naval, menţionăm că toate cele 4 porturi, Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia sunt deschise circulaţiei, iar începând din această dimineaţă, de la ora 05:00, a fost deschisă şi bara Sulina, care pentru o perioadă de 24 ore a fost închisă, din cauza vântului puternic.

Având în vedere condiţiile meteorologice existente în toată ţara, precipitaţii mixte, vânt şi pe alocuri polei, care îngreunează semnificativ circulaţia, facem câteva recomandări şoferilor, pentru prevenirea accidentelor rutiere:

- înainte de a pleca la drum, să se intereseze de situaţia condiţiilor meteorologice existente şi de restricţiile de circulaţie impuse pe arterele în cauză;

- să verifice dacă au funcţionale sistemele de iluminare - semnalizare şi de climatizare - dezaburire şi să le folosească adecvat;

- să aibă autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă, iar dacă tranzitează zone montane, de asemenea cu lanţuri;

- să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

- să adopte o conduită preventivă la volan, circulând cu mare atenţie;

- să nu efectueze manevre bruşte sau depăşiri riscante;

- să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule;

- să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, în caz de precipitaţii sau ceaţă.

Conduceţi prudent!

Taguri articol


12