Înșelăciuni imobiliare la Constanța: două persoane arestate pentru falsificarea anunțurilor de închiriere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Înșelăciuni imobiliare la Constanța: două persoane arestate pentru falsificarea anunțurilor de închiriere

Eveniment 11 Mai 2024 / 20:15 759 accesări

Mai multe înșelăciuni au avut loc la Constanța, unde două persoane sunt bănuite că ar fi păcălit nouă victime, printr-o schemă de închiriere fictivă a unor apartamente. Polițiștii și procurorii au demarat investigațiile pentru a clarifica întregul caz.

"Polițiștii Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Este vorba de o femeie, de 27 de ani, și un bărbat, de 29 de ani", precizează IPJ Constanța.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada ianuarie – aprilie, aceștia ar fi indus în eroare nouă persoane vătămate, de la care ar fi încasat diferite sume de bani cu titlu de avans pentru închirierea unor apartamente situate în municipiul Constanța.

În realitate, imobilele respective aparțineau altor persoane.

Anunțurile pentru închirierea locuințelor ar fi fost postate pe diferite rețele de socializare, prejudiciul în cauză fiindde peste 12.000 de lei.

Mai mult decât atât, cele două persoane bănuite de comiterea faptelor sunt arestate preventiv într-o altă cauză, fiind bănuite de săvârșirea unor fapte similare în județul Timiș.

Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.Ştiri recomandate

12