Intervenţie a ARSVOM în cazul unui vapor cu probleme de manevrabilitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Intervenţie a ARSVOM în cazul unui vapor cu probleme de manevrabilitate

Eveniment 26 Noiembrie 2023 / 19:30 1230 accesări

Foto: ARSVOM

Foto: ARSVOM

Foto: ARSVOM

Foto: ARSVOM

Două nave ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au intervenit duminică, timp de mai multe ore, la un vapor aflat în avanportul Constanţa, care avea probleme de manevrabilitate din cauza furtunii.

ARSVOM a informat, printr-un comunicat de presă, că, în dimineaţa zilei de duminică, instituţia a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) şi i s-a solicitat să intervină la o navă cu probleme de manevrabilitate.

Nava Mecit Kaptan, sub pavilion Barbados, aflată în avanport, necesita ajutor deoarece avea probleme de manevrabilitate.

Din cauza vremii nefavorabile și a vântului foarte puternic, nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM, a reușit cu greu să se desprindă de la mal și să se deplaseze în direcția indicată.
La ora 05:10 a plecat din Dana77, spre nava cu probleme, fiind coordonată de către VTS și MRCC.
Pe tot parcursul zilei, nava Sar Artemis a acordat asistență navei Mecit Kaptan.

În sprijinul navei Artemis, prin ordinul Căpităniei Zonale Constanța, a fost alertată și nava R/M BRIZO, aparținând tot Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, care a stat în așteptare, în caz de nevoie să intervină.

Deoarece nava MECIT KAPTAN nu prezintă probleme de flotabilitate, în urmă cu puțin timp, după o misiune de 9 ore, Căpitănia Zonală Constanța a dispus întoarcerea navelor Sar Artemis și R/M BRIZO din cadrul ARSVOM, la bază.
Mulțumim echipajelor celor două nave, Artemis și BRIZO!, a precizat comunicatulARSVOM.Ştiri recomandate

12