Iohannis critică jandarmii, protestatarii le dau flori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis critică jandarmii, protestatarii le dau flori

Politică 02 Februarie 2017 / 17:38 1135 accesări

Jandarmii s-au confruntat miercuri seară cu o parte a manifestanților din Piața Victoriei (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Jandarmii s-au confruntat miercuri seară cu o parte a manifestanților din Piața Victoriei (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Incidentele violente de la protestele de miercuri seară din București nu puteau fi lăsate la nivelul "niște unii au încercat să deturneze protestele pașnice", așa cum bănuia oricum toată lumea, în așteptarea concluziilor audierii persoanelor care au fost reținute pentru actele de violență. Ciocnirea dintre instigatori și forțele de ordine (separată de masa protestatarilor pașnici care s-a delimitat de grupările turbulente) este pusă pe seama infiltrării printre manifestanți a unor suporteri ai echipelor de handbal Steaua și Dinamo care au ajuns printre cei care manifestau pașnic după finalizarea unui meci care s-a desfășurat până la ora 20.00 la Clubul Sportiv Dinamo, situat la un kilometru și jumătate de Piața Victoriei. Președintele Klaus Iohannis a ținut să puncteze încă o dată la capitolul imagine, comunicând public, nu instituțional, următoarele: "Felul în care Ministerul de Interne nu a gestionat situația și felul în care jandarmii au acționat față de aceste grupuri de instigatori mă nemulțumește profund. Toată lumea, repet - toată lumea, din structurile de forță a avut toate informațiile necesare. La Ministerul de Interne s-a știut foarte exact când, unde și ce grupuri se pregătesc pentru a sparge demonstrația din Piața Victoriei". Au mai fost acuzații privind informări ale Serviciilor privind apariția unor grupuri care intenționează să denatureze caracterul pașnic al manifestărilor din Piața Victoriei, că Internele nu au ținut cont de ele etc...

De cealaltă parte, ministrul de Interne, Carmen Dan, a explicat că informațiile clamate de președinte au venit târziu, pe SMS, când deja erau date publice, și că a fost imposibil controlul suporterilor după meci și stoparea accesului lor printre manifestanți, având în vedere că aceștia s-au dispersat și s-au deplasat individual către locul protestului.

În timp ce președintele acuza jandarmii și se certa cu Internele pentru modul în care s-a acționat în Piața Victoriei miercuri seară, o parte a protestatarilor pașnici au distribuit joi dimineață lalele roșii și albe jandarmilor, în semn de mulțumire pentru profesionalismul de care au dat dovadă.

Fără comentarii.12