Iohannis: "Nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis: "Nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern"

Politică 14 Decembrie 2020 / 21:33 3767 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că e necesară încă o rundă de consultări înainte de a veni cu propunerea de premier care să formeze un Guvern. Şeful statului a precizat că a convocat noul Parlament pentru 21 decembrie.

Impasul negocierilor dintre PNL, USR_PLUS și UDMR a fost principalul subiect al consultărilor pe care președintele Iohannis le-a avut cu partidele din noul parlament. PSD și AUR au fost și ele pentru consultări la Cotroceni, fiecare cu propunerea sa: social democrații vor guvern de Uniune națională, cei de la AUR vor premier, dar nu vor să fie în nicio coaliție.

La prima rundă a consultărilor, șeful statului a primit trei propuneri de prim-ministru: Alexandru Rafila, din partea PSD, Florin Cîțu, din partea PNL, și Dacian Cioloș, din partea USR Plus.

Ca partid cu cele mai multe mandate în parlament, PSD a fost primul invitat la consultări.


Klaus Iohannis, după consultări:

Am avut prima rundă de consultări. Această primă rundă a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, dar pot spune că astăzi nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru ca forma un nou guvern. Am primit astăzi câteva propuneri, dar e nevoie de încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează.
Având în vedere că BEC a comunciat rezultatele acum sunt îndeplinite condiţiile oentru convocarea noului Parlament şi intenţionez să convoc noul Parlament pentru 21 decembrie.12