„Iorghiana 144”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Iorghiana 144”

Monden 18 Iunie 2015 / 00:00 1365 accesări

Societatea de Ştiinţe Istorice din România (SSIR), filiala  Constanța, a organizat ieri, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga" din Moşneni, simpozionul „Iorghiana”, dedicat împlinirii a 144 de ani de la nașterea marelui istoric Nicolae Iorga (5/17 iunie 1871 - 27 noiembrie 1940).

Au susținut comunicări: directorul Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Moşneni, prof. Magdalena Iacob, vicepreședintele filialei de la mare a SSIR, dr. Virgil Coman, şeful Muzeului „Callatis” din Mangalia, dr. Sorin-Marcel Colesniuc, precum și președintele filialei Constanța a SSIR, prof. univ. dr. Stoica Lascu. Au mai fost invitați să vorbească despre marele istoric: prof. Carmen Țilivea, de la Școala Gimnazială nr. 1 „Ciprian Porumbescu”, prof. Mihai Ispas și prof. Violeta Vișan, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Moşneni. Lor li s-au alăturat și elevii, cu referate.

O micro-expoziţie documentară, organizată de prof. Paula Florea, și un moment poetic din lirica lui Nicolae Iorga, susţinut de elevii pregătiţi de prof. Carmen Uşurelu, au completat momentul comemorativ.

Taguri articol


12