ÎPS Teodosie rămâne sub control judiciar în Dosarul Nazarcea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ÎPS Teodosie rămâne sub control judiciar în Dosarul Nazarcea

Justiție 12 Septembrie 2017 / 09:56 916 accesări

Curtea de Apel Constanța a respins astăzi solicitarea revocării măsurii controlului judiciar, formulată, prin avocat, de către ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în "Dosarul Nazarcea".

În dosarul pentru care a fost instituită și apoi menținută măsura controlului judiciar,ÎPS Teodosie este acuzat, alături de alte persoane, de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Curtea de Apel Constanța a respins solicitarearevocării măsurii controlului judiciar, formulată de avocatul arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.

Măsura a fost instituită în dosarulNazarcea, în care este acuzat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit motivării instanței, "măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de inculpatul Petrescu Teodosie" va fi menținută "pe o perioadă de până la 60 de zile, cu începere de la data de 12.09.2017".

Hotărârea instanței poate fi contestată în termen de "48 de ore de la comunicarea copiei minutei".12