Iubitorii constănțeni de jazz & blues, invitați la concert AG Weinberger, la Doors Club

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iubitorii constănțeni de jazz & blues, invitați la concert AG Weinberger, la Doors Club

Divertisment 27 Noiembrie 2018 / 22:35 1806 accesări

Iubitorii de jazz & blues sunt invitați duminică, 2 decembrie 2018, la club Doors, pentru un concert de excepție marca AG Weinberger, ce marchează lansarea celui de-al 9-lea album al său, ReBorn.

Albumul însumează un ansamblu de caracteristici și discursuri muzicale, care ne conduce în lumea unică a artistului. Prin această lucrare, AG atinge o stare de maturitate și relaxare, atât de necesară pentru a-și asigura continuitatea prezenței sale în rândul celor de nivel internațional. Muzici noi, livrare excelentă, producție de talie mondială... Cele 12 piese depăsesc cu mult obișnuitele clișee ale genului blues, iar armoniile și ritmurile neobișnuite conferă prospețime limbajului mixt muzical. Pe albumul ReBorn putem asculta de la shuffle până la big easy second line, de la pop blues până la baladă country sau jazz.
Discul a fost înregistrat la Budapesta, în studioul Origo cu o echipă din Ungaria, iar piesa ‘The Fool’s Lucky Day’ îl are ca invitat special pe legendarul Bob Margolin - care a fost chitaristul lui Muddy Waters.
Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, a fost definit „întâiul misionar al muzicii Blues” și supranumit de critica de specialiate „Mr. Blues al României“. În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă „în exil cultural” în Statele Unite, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America. ”Nashville Calling”, întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din România care a atins o astfel de performanță artistică la nivel mondial.
Considerat de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

Prețul unui bilet este 60 de lei. Info și rezervări: 0763661622.
10% din prețul biletului se va direcționa către campania „La Centenar, tinerii dezbat”.

Citește și:

Concert extraordinar AG Weinberger la Doors Club

A.G. Weinberger aduce „Mighty Business” la Constanța12