Jocurile Olimpice de la Rio reprezintă una dintre prioritățile lui Djokovic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis

Jocurile Olimpice de la Rio reprezintă una dintre prioritățile lui Djokovic

Sport 13 Octombrie 2015 / 20:00 699 accesări

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial, a afirmat marți, la Shanghai, unde participă la turneul ATP Masters 1000 din orașul chinez, că face din Jocurile Olimpice de la Rio în 2016 una dintre prioritățile sezonului următor, pentru el titlul olimpic fiind unul din rarele care-i lipsesc din palmares. „Toată lumea aspiră să participe la Jocurile Olimpice, iar eu nu fac excepție de la regulă.Visez să fac parte din echipa Serbiei la Rio. Clar, una dintre prioritățile mele pentru următorul sezon este să încerc să cuceresc o medalie pentru țara mea. Voi face totul pentru a reuși acest lucru”, a declarat jucătorul sârb.

Djokovic a lăsat chiar să se înțeleagă că este gata să sacrifice participarea sa la un eventual sfert de finală în Cupa Davis, care cade în calendar între Wimbledon și Jocurile Olimpice din Brazilia. „Așa cum se prezintă situația, aș fi surprins ca mulți jucători de top să dispute acest tur din Cupei Davis, care este și ea o competiție importantă. Însă, precizez încă o dată, între Jocurile Olimpice și Cupa Davis cred că există o alegere logică pe care o va face un jucător, chiar dacă nu se știe niciodată”, a mai spus el.

Medaliat cu bronz la Beijing în 2008, Novak Djokovic nu a mai reușit patru ani mai târziu, la Londra, să obțină un alt bronz, fiind învins în meciul pentru locul 3 de argentinianul Juan Martin Del Potro. El fusese eliminat în semifinale de britanicul Andy Murray, care și-a adjudecat medalia de aur.12