John Kerry, însărcinatul special al preşedintelui Biden pentru climă, la București

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

John Kerry, însărcinatul special al preşedintelui Biden pentru climă, la București

Politică 02 Septembrie 2023 / 09:52 1801 accesări

John Kerry, însărcinatul special al preşedintelui american Joe Biden pentru climă, va conduce delegaţia americană la summitul Iniţiativei Celor Trei Mări, programat pentru 6-7 septembrie, în Bucureşti, a anunţat Ambasada SUA în România, într-un comunicat de presă difuzat vineri seară.

Statele Unite ale Americii își reafirmă sprijinul de neclintit față de obiectivele Inițiativei celor Trei Mări, subliniind disponibilitatea de a colabora îndeaproape cu țările partenere pentru a avansa această inițiativă vitală. Reprezentantul Special pe probleme climatice John Kerry, va conduce distinsa delegație americană la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, programat pentru 6-7 septembrie 2023, în București.

Distinsa delegație americană este formată din:

-John Kerry, Reprezentantul Special al Președintelui SUA pe probleme climatice

-Reta Jo Lewis, Președinte al Băncii de Export-Import a SUA (EXIM)

-Geoffrey Pyatt, Asistent al Secretarului de stat pentru resurse energetice

- Reprezentanți ai Departamentului de Comerț, Departamentului de Energie și ai Corporației pentru Finanțarea Dezvoltării (Development Finance Corporation)

Summitul Inițiativei celor Trei Mări servește drept platformă cheie pentru promovarea interconectării regionale, consolidarea securității energetice și promovarea progresului durabil. Participarea robustă a delegației americane subliniază angajamentul de durată al Statelor Unite față de eforturile de colaborare care stimulează creșterea și reziliența în întreaga regiune.

Pe fondul războiului neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, semnificația Inițiativei celor Trei Mări rezonează mai profund, subliniind importanța sistemelor energetice sigure, a unei infrastructuri de transport robuste și a unor rețele de comunicații rezistente.

Inițiativa celor Trei Mări se aliniază direct cu angajamentul ferm al Statelor Unite de a stimula inovarea, de a cultiva oportunități de angajare și de a alimenta o prosperitate economică susținută. Pe măsură ce Summitul se desfășoară, delegația SUA rămâne fermă în ceea ce privește crearea de soluții de colaborare care transcend frontierele și conduc la stabilitatea durabilă.

Ne exprimăm aprecierea față de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, pentru amabilitatea de a găzdui acest eveniment și pentru promovarea obiectivelor Inițiativei celor Trei Mări,a anunţat Ambasada SUA în România.Ştiri recomandate

12