Joi, restricții de trafic în București. Poliția anunță rute alternative

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Joi, restricții de trafic în București. Poliția anunță rute alternative

Social 27 Februarie 2019 / 11:42 699 accesări

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că joi vor fi impuse restricţii de circulaţie în Bucureşti, în contextul protestului anunţat de reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Brigada Rutieră, joi, începând cu ora 6,30, se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central-mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu.
La nevoie, precizează sursa citată, se va restricţiona traficul şi pe str. Paris şi breteaua care leagă bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.
De asemenea, începând cu ora 6,30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bd. Ion Mihalache, str. Buzeşti şi bd. Lascăr Catargiu.
Ca rute alternative se recomandă: bd. Aviatorilor - bd. Beijing - str. Nicolae Caramfil - bd. Aerogării - şos. Bucureşti-Ploieşti; bd. Ion Mihalache - bd. Mareşal Averescu - bd. Mărăşti - Piaţa Montreal - şos. Bucureşti-Ploieşti.
Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv, să evite pe timpul deplasărilor manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.
COTAR a anunţat că va relua protestele de stradă, joi, dacă Guvernul nu va promova ordonanţa promisă în urmă cu două săptămâni, referitoare la modificarea Legii taximetriei.
La protest vor participa transportatori cu autobuze, microbuze, autocare, taxi, aparţinând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule.12