Juniorii B de la Academia Hagi, pe podium la „Puskas Suzuki Cup”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Juniorii B de la Academia Hagi, pe podium la „Puskas Suzuki Cup”

Sport 08 Aprilie 2015 / 00:00 1777 accesări

Juniorii B (născuţi după 1 ianuarie 1998) de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” au participat, la finalul săptămânii trecute, la a opta ediție a „Puskas Suzuki Cup”, turneu internațional care a adus la start echipe de top, reușind să încheie competiția pe ultima treaptă a podiumului. Jucătorii pregătiţi de Nicolae Roşca s-au clasat pe locul secund în Grupa B, după ce au câștigat, cu scorul de 3-1 (Carlo Casap 20, Florinel Coman 37, 73-pen.), în fața grecilor de la Panathinaikos Atena, dar au cedat în disputa cu Honved Budapesta (Ungaria), cu 1-2 (Andrei Ciobanu). În finala mică, formația constănțeană s-a impus în disputa cu olandezii de la Feyenoord Rotterdam cu 1-0, unicul gol fiind înscris de Andrei Vlădescu.

DOUĂ PODIUMURI LA „PANAGIOTIS KATSOURIS”

Timp de două zile, în perioada 5-6 aprilie, echipele de juniori născuţi în anii 2002 și 2004 ale Academiei Hagi, coordonate de Marius Codescu, au participat, la Salonic (Grecia), la a șaptea ediţie a turneului internaţional „Panagiotis Katsouris”, competiție organizat de clubul PAOK Salonic, ambele formații reușind să urce pe podium. La juniori sub 11 ani, Academia Hagi a încheiat pe locul secund în Grupa A, după ce a înregistrat două victorii, 2-1 (goluri Ștefan Duțu, Cristian Neicu) cu Rad Belgrad (Serbia) și 1-0 (Andrei Borza) cu Şcoala de Fotbal „Viktor Ponedelnik” (Rusia), respectiv o înfrângere, 0-2 cu PAOK Salonic. În finala mică, echipa pregătită de antrenorul Cosmin Constantin s-a impus cu 2-1 în disputa cu Raska District (Serbia), după loviturile de la departajare, unde au transformat Ștefan Duțu și Cristian Neicu, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 1-1 (Cristian Neicu).

La juniori sub 13 ani, constănțenii au terminat Grupa A pe locul secund, cu două victorii, 2-1 (George Dămăşaru, Louis Munteanu) cu UFC Makedonias (Grecia) și 1-0 (Louis Munteanu) cu Baltika Kaliningrad (Rusia), și un eșec, 0-1 cu Partizan Belgrad (Serbia). În finala mică, echipa pregătită de Constantin Fălină a câștigat clar, cu scorul de 4-1, cu Rad Belgrad, prin golurile marcate de Radu Pocol (2), Horia Marin și Alexi Pitu.

LOCUL 24 LA „U12 IZMIR CUP”

În schimb, Academia Hagi 2003 a încheiat doar pe locul 24 la „U12 Izmir Cup”, competiție internațională rezervată jucătorilor născuți după 1 ianuarie 2003, care a avut loc în Turcia și a adus la start 48 de participante, împărțite în opt grupe. Formația pregătită de Ionuţ Mihu (antrenor) şi Marius Codescu (director coordonator) a acces în grupa de elită, după ce a încheiat prima fază a grupelor pe locul secund, obținând următoarele rezultate: 1-1 (Ionuț Tudori) cu Altay Izmir (Turcia), 1-0 (Filip Belciu) cu Gabala FC (Azerbaijan), 0-0 cu Borussia Mönchengladbach (Germania), 1-0 (Ionuț Tudori) cu Bursaspor (Turcia) și 4-0 (Ionuț Tudori, Gabriel Dănuleasa, Ianis Vrișcu și un autogol) cu Bishkek FC (Kîrghîstan). În grupa de elită, constănțenii au obținut un singur punct, terminând pe locul 4: 0-1 cu Akhisar Belediyespor (Turcia), 0-1 cu Munchen 1860 (Germania) și 0-0 cu Aspire Academy (Qatar). În turneul pentru locurile 17-32, Academia Hagi 2003 a înregistrat o victorie și două egaluri, 1-1 (Ionuț Tudori) cu Trabzonspor (Turcia), 4-0 (Leonard Rotar 2, George Dragomir 2) cu Altay Izmir (Turcia) și 1-1 (Alin Bejinariu) cu Bucaspor, calificându-se în turneul pentru locurile 17-24. În această fază, constănțenii au obținut un egal, 0-0 cu Vestia FC (Danemarca), și două înfrângeri, 0-2 cu Hammarby (Suedia) și 0-2 cu Altinordu FC (Turcia). Drept urmare, Academia Hagi 2003 a jucat pentru locurile 23-24, fiind învinsă de Galatasaray Istanbul (Turcia), cu 2-0.12