Klaus Iohannis a SEMNAT decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Klaus Iohannis a SEMNAT decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Justiție 09 Iulie 2018 / 10:39 2420 accesări

Președintele Klaus Iohannis a semnat decizia de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept.

Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989.

Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept.

Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Kovesi, a anunţati luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Klaus Iohannis consideră că România nu poate face paşi înapoi în lupta anti corupţie.

România trebuie să rămână stat de drept.

Deciziile CCR trebuie respectate.

Trebuie respecate inclusiv de majoritatea politică.

CCR a decis revocarea şefei DNA.

Decretul de revocare a şefei DNA din funcţie a fost publicat în Monitorul Oficial.12