Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu împăratul Japoniei și cu premierul nipon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu împăratul Japoniei și cu premierul nipon

Politică 07 Martie 2023 / 08:50 3498 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis este primit în această dimineață de împăratul Japoniei, Naruhito, şi de împărăteasa Masako, la Palatul Imperial, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Tokyo.

Klaus Iohannis se întâlnește apoi, la sediul Guvernului Japoniei, cu premierul Fumio Kishida, cu care va avea convorbiri oficiale şi va semna Declaraţia comună de instituire a Parteneriatului strategic dintre România şi Japonia.

Ulterior, cei doi oficiali vor susţine declaraţii comune de presă.

Şeful statului va participa şi la un dineu de lucru cu această ocazie.

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, vizita oficială în Japonia, cu o întâlnire cu preşedintele Camerei Consilierilor, Hidehisa Otsuji, la sediul Camerei Superioare a Dietei Naţionale a Japoniei.

Principalul obiectiv al vizitei în Japonia este ridicarea relaţiei bilaterale la nivel de Parteneriat strategic. Semnarea documentului încheie un amplu proces de consultări şi negocieri, la cinci ani de la adoptarea deciziei de lansare a acestui parteneriat. Acesta este al doilea parteneriat strategic încheiat cu un stat asiatic, după cel cu Coreea de Sud.Ştiri recomandate

12