Lasă-ți copilul să descopere lumea cu ajutorul unei biciclete copii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lasă-ți copilul să descopere lumea cu ajutorul unei biciclete copii

27 Februarie 2024 / 10:07 181 accesări

Mersul pe bicicletă este una mai populare activități în aer liber pentru copii, adolescenți și adulți, precum și o formă de petrecere a timpului liber în familie. Pentru a face ca mersul pe bicicletă să fie o activitate confortabilă și distractivă pentru copilul tău, trebuie să alegi biciclete copii potrivite. Copiii cresc și dezvoltă treptat coordonarea și echilibrul.Dacă la vârsta de 2-3 ani au nevoie de o bicicletă de echilibru sau tricicletă, pentru a învăța legile inerției, frânării și direcției, atunci la vârsta de 3-4 ani pot trece deja la un model cu două roți. Între 4 și 6 ani, majoritatea copiilor dobândesc o coordonare fizică rezonabilă, agilitate și echilibru, dar predispoziția genetică variază de la o persoană la alta.Nu este niciodată prea târziu ca un copil să învețe să meargă pe o bicicletă cu două roți. Este nevoie doar de multă atenție și răbdare din partea părinților în unele cazuri.

Alegerea unei biciclete copii este importantă

Alegerea unei biciclete copii este mai importantă decât alegerea unui model pentru adulți, deoarece modelul potrivit îi permite copilului să-și stăpânească mai ușor și mai rapid controlul.Modelele pentru copii sunt diferite, așa că părinților le este adesea greu să aleagă o bicicletă potrivită pentru copilul lor.Cel mai bine este să alegi în funcție de vârstă. O tricicletă este o alegere populară pentru cei mici cu vârste între 1,5–3 ani.De regulă, au un mâner pentru părinți, cu ajutorul căruia adulții pot controla mișcarea copilului și îl pot proteja de întoarcerile neașteptate.Pe cele mai multe modele, pedalele sunt atașate direct la roata din față, dar mulți copii au dificultăți în a le întoarce.De asemenea, trebuie rotit și ghidonul.Lipsa nevoii de a menține echilibrul transformă adesea mersul pe o astfel de bicicletă într-o plimbare obișnuită neinteresantă.

Biciclete copii de la 2 la 6 ani

O bicicletă de echilibru este o bicicletă mică fără pedale care este propulsată prin împingerea cu picioarele pe sol.Aceasta este cea mai bună opțiune pentru copiii de la 2 la 5 ani.Datorită faptului că bicicletele nu au pedale cu transmisie pe lanț, un copil nu poate accelera foarte mult pe ele, dar poate învăța să-și mențină echilibrul și să regleze viteza și direcția de mișcare.Designul bicicletelor de echilibru este foarte simplu, sunt ușoare și durabile datorită cadrelor din aluminiu, iar anvelopele groase creează confort în timpul mersului.

Toți copiii sunt diferiți, dar mai devreme sau mai târziu vine timpul să controleze în mod independent o bicicletă cu două roți.Acest lucru apare de obicei între 4 și 6 ani.În design, astfel de biciclete copii sunt asemănătoare din toate punctele de vedere cu modelele pentru adulți.Opțiunile pentru copiii mai mici sunt adesea echipate cu roți de sprijin detașabile pe roțile din spate.Sunt disponibile și modele pentru copii mai mari cu schimbătoare de viteze și absorbție a șocurilor.Modelele pentru adolescenți sunt ​​biciclete de bază, cât și modele sportive cu drepturi depline: BMX pentru sărituri și trucuri, biciclete de șosea pentru ciclism, hardtail-uri puternice pentru trasee și cross-country.Aceste biciclete sunt mai greu de găsit și prețul lor este mai mare.Ştiri recomandate

12