Lecție despre delfinii din Marea Neagră, la Delfinariul din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lecție despre delfinii din Marea Neagră, la Delfinariul din Constanța

Educație 05 Noiembrie 2023 / 10:28 2100 accesări

Profesorii Mirela Spiță și Nicu Bujor realizează la Delfinariul din Constanța o lecție multidisciplinară despre a doua specie ca inteligență după oameni: delfinii.

Lecția le va dezvălui elevilor informații despre Marea Neagră și diversele nume pe care le-a purtat de lungul vremurilor, despre viețuitoarele Mării Negre și despre efectele poluării asupra lor, despre speciile de delfin și nivelul lor de inteligență.

Lecția va cuprinde demonstrații spectaculoase ale definilor de la Delfinariul din Constanța.

În cadrul lecției - care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime - elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.

Temele lecției vizează Obiectivele de Dezvoltare Durabilă nr.14, Viață Acvatică și nr.6, Sanitație și Ape Curate.Ştiri recomandate

12