Lemn prelucrat în valoare de 370 de mii de lei confiscat de polițiștii de la transporturi maritime

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lemn prelucrat în valoare de 370 de mii de lei confiscat de polițiștii de la transporturi maritime

Eveniment 20 Martie 2022 / 14:21 688 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Polițiștii de la transporturi maritime au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii fraudelor vamale, în porturile maritime.

Astfel, în perioada 17-18 martie, au fost controlate 88 de autovehicule, 2 nave și 14 containere.

Politiști din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialişti ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța și cei ai Gărzii Forestiere Constanța, au identificat 5 containere, care aparțin unei societăți exportatoare, iar în urma controlului s-a găsit lemn prelucrat, semifabricat, deși în documente figura o cantitate de aproximativ 130 metri cubi de cherestea.

În cauză se efectueză cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea de acte nereale, constând în folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale, de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri, potrivit Legii 86/2006.

Mărfurile, în valoare de aproximativ 371.000 lei, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Totodată, în urma activităților, a fost aplicată o sancțiune contravențională la OUG.195/2002, în valoare de 1.305 lei și a fost reținut 1 certificat de înmatriculare.Ştiri recomandate

12