Liber la vaccinarea cu AstraZeneca

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca

Sănătate 14 Aprilie 2021 / 09:00 4404 accesări

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță: Persoanele care doresc să se imunizeze cu serul de la AstraZeneca se pot prezenta de vineri, direct la centru, cu cartea de identitate. Este important să aibă o stare de sănătate bună.

Toţi cei care doresc se pot imuniza cu acest ser dacă merg direct la centrul de vaccinare, fără să mai fie nevoie de programare.

Interesul pentru serul AstraZeneca fiind scăzut, 61 de fluxuri de vaccinare din țară vor fi înlocuite cu Moderna. Însă, în centrele rămase, doritorii vor avea acces rapid, fără programare.

La propunerea coordonatorilor din anumite centre cu AstraZeneca - erau persoane care se prezentau în centre în mod direct pentru a întreba dacă se pot vaccina în centre în care nu erau toate locurile ocupate - și atunci am analizat această posibilitate de a permite celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare, desigur pentru centrele de vaccinare cu AstraZeneca, în care nu sunt ocupate toate locurile, în care nu avem liste de așteptare, se pot prezenta direct persoanele pentru vaccinare, având asupra lor cartea de identitate, este important să fie cu o stare de sănătate bună.

Această posibilitate va fi implementată, foarte probabil, de la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri, pentru a ne asigra că există un număr suficient de doze, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

România a primit aproape 1.400.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Până acum au fost folosite puțin peste 410 mii.12