Lichiditate în piață! Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lichiditate în piață! Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
Economie 22 Februarie 2019 / 16:22 282 accesări 0 comentarii

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,28%, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR). ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Joi, indicele a crescut la 3,28%, cel mai mare nivel din 2 noiembrie 2018, când a fost 3,29%, iar vineri, acesta a stagnat.

Totodată, indicele ROBOR la şase luni a stagnat la 3,41%, deși joi acest indice a urcat de la 3,39% la 3,41%, cel mai mare nivel din 27 noiembrie 2018, când a fost 3,41%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1561 secunde