Licitația privind construirea Sălii Polivalente, în aer!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie importantă a CNSC

Licitația privind construirea Sălii Polivalente, în aer!

Administrație 10 Februarie 2017 / 14:44 3457 accesări
sala polivalenta Constanța

sala polivalenta Constanța

O veche vorbă românească spune că un necaz nu vine niciodată singur, însă în cazul Sălii Polivalente din Constanța neplăcerile se țin lanț. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis, în 6 februarie, suspendarea licitației lansate în noiembrie 2016. Această hotărâre a fost dată după ce una dintre firmele participante la licitație a contestat procedura, cerând anularea sau suspendarea procedurii până la soluționarea contestației. Decizia de suspendare poate fi atacată în termen de cinci zile. „În temeiul dispoziţiilor art. 22 alin. (1), coroborate cu cele ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 101/2016, admite solicitarea de suspendare a procedurii de atribuire, formulată de UTI GRUP S.A., în contradictoriu cu autoritatea contractantă COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII. Prezenta încheiere este obligatorie pentru părţi, în temeiul art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de cinci zile de la comunicare, în temeiul art. 23 alin. (2) din Legea nr. 101/2016”, se arată în decizia CNSC.

CUM VA ARĂTA SALA POLIVALENTĂ

Amintim că, potrivit proiectului, Sala Polivalentă va fi amplasată în zona Badea Cârțan, va avea 5.000 de locuri și va fi omologată pentru multiple discipline individuale, dar și pentru sporturi de echipă. Totodată, în viitoarea Sală Polivalentă a Constanței vor putea fi organizate spectacole și concerte. Regimul de înălţime va fi D+P+1E, iar imobilul va avea o suprafaţă totală de 60.185 mp şi una construită de 7.400 mp. Municipalitatea îşi propune să amenajeze spaţii verzi pe 8.700 mp şi locuri de parcare pentru 620 de autoturisme şi nouă autocare. Prin construirea acestei săli de sport polivalente, Constanța va putea găzdui competiții internaționale importante de handbal, volei sau baschet.

CÂT DUREAZĂ LUCRĂRILE

Potrivit anunțului de lansare a licitației, durata contractului va fi de șapte ani și trei luni, însă lucrările propriu-zise trebuie să dureze maximum doi ani. Alte trei luni sunt dedicate fazei de proiectare (studii de teren, studii aerodinamice și altele), iar restul de cinci ani reprezintă perioada de garanție a lucrărilor. Data-limită de depunere a ofertelor este 9 ianuarie. Dacă procedura nu va fi contestată, lucrările vor începe la scurt timp după această dată.

Citește și:

S-a lansat licitația pentru construirea Sălii Polivalente în Constanța!12