Lideri din 20 de state se reunesc astăzi, la Paris, pentru a reafirma sprijinul faţă de Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lideri din 20 de state se reunesc astăzi, la Paris, pentru a reafirma sprijinul faţă de Ucraina

Externe 26 Februarie 2024 / 08:41 817 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

În jur de 20 de şefi de stat şi de guvern, în majoritate din Uniunea Europeană, se vor reuni luni la Paris pentru a-şi reafirma unitatea şi sprijinul pentru Ucraina, aflată într-o situaţie foarte dificilă după doi ani de război istovitor cu Rusia, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Reuniunea de la Palatul Elysée va fi deschisă printr-o intervenţie prin videoconferinţă de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban nu va fi prezent, dat fiind că în aceeaşi zi are loc în parlamentul de la Budapesta votul de ratificare a aderării Suediei la NATO. În schimb, premierul slovac Robert Fico va fi la Paris. Cele două ţări sunt cele mai reticente din UE faţă de Ucraina.

Vor participa de asemenea reprezentanţi din SUA şi Canada, precum şi şeful diplomaţiei britanice, David Cameron.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Kievului.

Cu acest prilej, şeful statului român va reafirma poziţia constantă a României de susţinere multidimensională a Ucrainei atât timp cât va fi nevoie, mai transmite Administraţia Prezidenţială.Ştiri recomandate

12