Liderii importanți ai lumii sunt de acord: Statul Islamic, învins în Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vladimir Putin, gând la gând cu Donald Trump

Liderii importanți ai lumii sunt de acord: Statul Islamic, învins în Siria

Externe 20 Decembrie 2018 / 20:03 694 accesări

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că este de acord cu preşedintele american Donald Trump care a afirmat că Statul Islamic a fost învins, dar a adăugat că este sceptic cu privire la retragerea totală a trupelor americane din Siria, scrie Reuters.

Putin a declarat că Moscova nu a observat niciun semnal care ar indica retragerea trupelor americane şi că Statele Unite au mai anunţat în trecut şi că părăsesc Afganistanul, dar încă au o prezenţă acolo. Trump şi-a anunţat miercuri decizia de a retrage total trupele americane din Siria, susţinând că gruparea teroristă ISIS a fost învinsă. În ultimele luni, oficiali americani de rang înalt şi-au multiplicat avertismentele împotriva unei retrageri precipitate, care ar lăsa cale liberă în Siria aliaţilor regimului lui Bashar al-Assad, şi anume Rusia, marea rivală a Statelor Unite, şi Iranul.

VLADIMIR PUTIN APĂRĂ DECIZIA LUI TRUMP DE A SE RETRAGE DIN SIRIA

Decizia Statelor Unite de a-şi retrage trupele din Siria este 'corectă', a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, în conferinţa de presă de sfârşit de an susţinută la Kremlin, transmit AFP şi dpa. 'Faptul că Statele Unite au decis să-şi retragă trupele este corect', a declarat Putin, menţionând însă că Moscova nu vede încă 'semnele' retragerii anunţate miercuri de Washington. 'Nu vedem încă semnele retragerii trupelor americane, dar admit că este posibil', a afirmat el. În opinia lui Putin, nu este necesar ca trupele americane să fie prezente în Siria pentru a se facilita o rezolvare politică a conflictului.

Rusia este prezentă militar în Siria la invitaţia guvernului de la Damasc, a afirmat Putin. El a reacţionat şi la anunţul preşedintelui american Donald Trump referitor la 'victoria' asupra Statului Islamic în Siria. 'Donald are dreptate. Sunt de acord cu el', a spus preşedintele rus. 'Am dat lovituri serioase Statului Islamic în Siria', a subliniat el.

Vladimir Putin a avertizat totuşi că se menţine riscul unei 'răspândiri' a jihadiştilor SI în 'alte ţări'. Putin a anunţat în decembrie 2017 retragerea celei mai mari părţi a trupelor ruse din Siria, prezente în această ţară din septembrie 2015 pentru a susţine regimul preşedintelui Bashar al-Assad. Rusia şi Turcia, care îi susţine pe rebeli, au convenit la 17 septembrie instituirea unei 'zone demilitarizate' la Idlib, pentru evitarea unei ofensive de mare amploare a forţelor regimului în regiune

Taguri articol
LideriSiriaRăzboiISISSUARusiaRebeliJihadAvertismente


12