Luată de pe centură de la Constanţa şi dusă „la produs”, la Râmnicu Vâlcea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Luată de pe centură de la Constanţa şi dusă „la produs”, la Râmnicu Vâlcea

Eveniment 01 August 2019 / 16:58 1439 accesări

La data de 01.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de inculpații A. A. și Ș.O., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane. Potrivit unui comunicat al DIICOT, „în fapt s-a reținut că, la data de 30.07.2019, în jurul orelor 15.00, în timp ce se afla pe centura municipiului Constanța, o persoană de sex feminin a fost luată împotriva voinţei sale de către inculpații A. A. și Ș.O., prin folosirea de violențe fizice și verbale, şi transportată în municipiul Râmnicu Sărat, unde a fost adăpostită la o pensiune, în scopul exploatării sexuale. Ulterior, persoana vătămată a fost transportată în zona unei stații Peco din municipiul Râmnicu Sărat, unde a fost constrânsă să întrețină relații sexuale contra cost cu două persoane, în schimbul sumei de 100 lei, bani însușiți de inculpatul Ș.O.

La data de 31.07.2019, în jurul orelor 09.00, cei doi inculpați au transportat persoana vătămată în aceeași zonă din seara precedentă, în scopul exploatării sexuale, ocazie cu care aceasta a abordat un echipaj de poliție ce se afla în patrulare, și astfel a reușit să scape din zona de control a inculpaților.

În cursul zilei de azi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.12