Lucas Pouille, la prima semifinală de Grand Slam din carieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Lucas Pouille, la prima semifinală de Grand Slam din carieră

Sport 23 Ianuarie 2019 / 12:59 440 accesări

Tenismanul francez Lucas Pouille (locul 31 ATP şi cap de serie numărul 28) l-a învins, miercuri, cu scorul de 7-6 (7/4), 6-3, 6-7 (7/2), 6-4, pe canadianul Milos Raonic (locul 17 ATP şi cap de serie numărul 16), în sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Pouille s-a calificat în premieră în cariera sa într-o semifinală a unui turneu de Grand Slam, urmând să-l întâlnească în penultimul act pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic. Tot miercuri, japonezul Kei Nishikori (locul 9 ATP şi cap de serie numărul 8) nu a putut încheia partida cu Djokovic şi s-a retras în setul secund, în momentul în care sârbul conducea conducea cu 6-1 şi 4-1, in cauza unor probleme la coapsa dreaptă.

Novak Djokovic va juca pentru a şaptea oară în carieră în semifinale la Melbourne şi pentru a 34-a oară în penultimul act al unui turneu de Grand Slam.

În cealaltă semifinală se vor întâlni spaniolul Rafael Nadal (locul 2 ATP şi favorit numărul 2) şi grecul Stefanos Tsitsipas (locul 14 ATP şi cap de serie numărul 14).12