Luis Enrique pleacă de la FC Barcelona la sfârşitul sezonului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Luis Enrique pleacă de la FC Barcelona la sfârşitul sezonului

Sport 02 Martie 2017 / 13:30 463 accesări

Antrenorul echipei FC Barcelona, Luis Enrique, a anunţat miercuri, după victoria de pe teren propriu cu Sporting Gijon, scor 6-1, că nu va mai pregăti formaţia catalană după încheierea sezonului. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a motivat decizia prin faptul că are nevoie de o pauză. Luis Enrique este de trei ani la Barcelona, cu care a câştigat Liga Campionilor, Supercupa Europei, două ediţii de campionat şi două Cupe ale Spaniei. În acest sezon, FC Barcelona este la un pas de eliminarea din Liga Campionilor încă din faza optimilor de finală, după 0-4 în prima manşă cu Paris Saint-Germain. În La Liga, catalanii se află pe primul loc, cu un punct în faţa rivalilor de la Real Madrid, care au un meci mai puţin disputat.

„Înainte de începerea sezonului, am avut o întâlnire cu Albert Soler (n.r. - directorul sportiv al clubului catalan) şi cu Robert Fernandez (n.r. - directorul tehnic), în care i-am informat că există posibilitatea să nu doresc reînnoirea contractului. Ei mi-au dat asigurări că nu există nicio presiune în acest sens. A venit momentul să iau decizia şi să o anunţ. Înainte de a o face publică, am discutat în vestiar cu jucătorii mei. Motivul principal este că, în această meserie, trebuie să fii mereu în căutarea unor soluţii noi şi să îmbunătăţeşti echipa. Asta înseamnă că ai foarte puţin timp pentru relaxare, pentru deconectarea de la această lume. Îmi va prinde foarte bine o pauză la sfârşitul sezonului. Este o decizie grea, calculată şi trebuie să fiu devotat gândurilor mele”, a declarat Luis Enrique în cadrul unei conferinţe de presă.

Antrenorul originar din Asturia le-a mulţumit celor din club pentru susţinerea din ultimii trei ani şi a dat asigurări că rămâne concentrat şi dornic de performanţă până la încheierea înţelegerii cu formaţia din Barcelona. „Aş vrea să le mulţumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o, atât de-a lungul carierei de jucător, cât şi de antrenor. Mai întâi mi-au oferit şansa să antrenez echipa de rezerve, pentru trei ani de zile. Apoi am fost antrenorul primei echipe pentru încă trei ani, a fost o perioadă memorabilă. Mai am trei luni pe care le voi trata cu acelaşi entuziasm. Suntem încă implicaţi în toate competiţiile. Bineînţeles, în Liga Campionilor suntem într-o situaţie dificilă, dar sper să reuşim să întoarcem soarta calificării, cu ajutorul tuturor celor implicaţi”, a precizat Luis Enrique.

Fost mijlocaş în naţionala Spaniei, Enrique a jucat pentru FC Barcelona în perioada 1996-2004, apoi s-a retras din activitate. A antrenat Barcelona B între 2008 şi 2011, AS Roma în perioada 2011-2012, Celta Vigo în perioada 2013-2014 şi FC Barcelona din toamna anului 2014.

Taguri articol


12