Lupta pentru o nouă Terapie Intensivă Nou-Născuți continuă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru prima dată în istoria spitalului, reparație capitală Lupta pentru o nouă Terapie Intensivă Nou-Născuți continuă!
Sănătate 01 Aprilie 2016 / 18:47 1537 accesări 0 comentarii

Șeful Secției de Neonatologie a SCJU, dr. Livica Frățiman: ”Nu de puține ori tratăm un număr de 21 de copii pe 8 locuri”

Șeful Secției de Neonatologie a SCJU, dr. Livica Frățiman: ”Nu de puține ori tratăm un număr de 21 de copii pe 8 locuri”

Alina Vasea

Alina Vasea

Daniel Antonaru

Daniel Antonaru

Lupta pentru strângerea de fonduri pentru reconstrucția Secției de Terapie Intensivă (TI) Nou-Născuți și a Compartimentului de prematuri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța continuă, reprezentanții Asociației ”Dăruiește Aripi” implicându-se în tot mai multe proiecte pentru strângerea de fonduri. Nevoia pentru modernizarea compartimentului este uriașă, în situația în care numărul de locuri pentru tratarea copiilor este mult prea mic, iar condițiile sunt precare. Șeful Secției de Neonatologie a SCJU, dr. Livica Frățiman, a declarat că nu de puține ori tratează un număr de 21 de copii pe 8 locuri. Vineri, de exemplu, în TI erau internați 9 copii și mai era așteptat unul de la Tulcea, dar și în compartimentul de prematuri erau 15. Ea a anunțat că a înaintat către Ministerul Sănătății o cerere pentru a creștere numărul de locuri, scriptic, în TI, pentru că asta înseamnă și număr de echipamente, incubatoare, personal aferent pentru îngrijirea copiilor. ”La momentul acesta noi facem eforturi deosebite de a asigura personalul de îngrijire pentru 20 de copii”, spune dr. Frățiman. Prin noul proiect se vor crea 28 de locuri.

PROMOVARE ”Este pentru prima dată în istoria spitalului când se modernizează capital TI Copii”, a declarat președintele Asociației ”Dăruiește Aripi”, Alina Vasea. Nu este deloc ușoară finalizarea proiectului, mai ales că suma necesară depășește un milion de euro. S-au colectat bani din mai multe surse, iar promovarea proiectului continuă. Vineri, 1 aprilie, Asociația Sportivă „Sana Sport“ a înmânat Asociației ”Dăruiește Aripi” un cec cu o valoare de 4.500 de lei, bani strânși în cadrul secțiunii ”Family Run” a competiției Maratonul Nisipului 2016. Președintele ”Sana Sport”, Daniel Antonaru, a declarat că știe că ”suma nu este importantă, nu este reprezentativă pentru proiectul de față, dar a dorit în acest fel să-l promoveze”. ”Suntem pe ultima sută de metri cu strângerile de fonduri. Firmele cu profit mai pot direcționa impozitul, dar și angajații. Mai multe detalii pot afla de pe Facebook sau de pe www.daruiestearipi.ro”, a subliniat Vasea. Ea a explicat că SCJU a alocat un spațiu la etajul 8, sectorul 5, o suprafață de 600 mp, iar acolo se va reconstrui, se vor face camere individuale, cu câte un incubator sau două în ele. ”Scopul proiectului este scăderea moralității și morbidității neonatale, scăderea infecțiilor intraspitalicești”, a spus Vasea. Un proiect similar este și la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, cu o valoare de 2,5 milioane de euro, dar care a implicat și construcția. La Constanța, modernizarea se va face pe un spațiu deja existent. Se estimează că lucrările vor fi gata în 6 - 8 luni. Anul trecut, în TI a SCJU au fost tratați 380 de nou-născuți cu probleme.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1896 secunde