M. Britanie oferă împrumuturi de studii pentru studenții din UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

M. Britanie oferă împrumuturi de studii pentru studenții din UE

Educație 24 Aprilie 2017 / 15:21 3119 accesări

Guvernul britanic a confirmat că studenții din UE vor fi eligibili pentru sprijin financiar și în anul universitar 2018-2019, atât pentru programele de licență, cât și pentru cele de masterat, potrivit unui comunicat transmis luni de consultantul pentru studii în străinătate IntegralEdu. „Studenții și absolvenții din cadrul Uniunii Europene vor avea acces la împrumuturi și granturi pentru finanțarea studiilor de licență și masterat și în anul universitar 2018-2019, chiar dacă programul la care sunt înscriși se va încheia după ieșirea Marii Britanii din cadrul Uniunii. În acest sens, studenții europeni vor plăti în continuare aceleași taxe de școlarizare pe care le plătesc și britanicii, spre deosebire de studenții din afara spațiului european”, se arată în comunicatul emis.

Potrivit ministrului Universităților, Științelor, Cercetării și Inovării din Marea Britanie, Joseph Edmund Johnson, 4,7 miliarde de lire sterline vor fi direcționate de către Marea Britanie pentru programe de inovare și cercetare în următorii cinci ani. Decizia Guvernului britanic a venit ca răspuns la o scrisoare deschisă a Asociației Universităților Britanice publicată după decizia de lansare a demersurilor de ieșire a țării din UE. Prin aceasta, universitățile au cerut o soluție urgentă prin care să se definească statutul studenților din cadrul UE pentru anul academic 2018-2019 și modalitățile de finanțare a studiilor. „Decizia comunicată de autoritățile britanice este de o mare importanță pentru mulți dintre actualii și viitorii studenți români care aleg să-și continue studiile în afara țării, având în vedere că Marea Britanie se află în continuare pe primul loc printre destinațiile de studii preferate ale tinerilor români. Asta înseamnă că și cei care vor aplica în acest an și anul viitor pentru un program de licență sau masterat vor putea fi liniștiți cu privire la statutul pe care-l vor avea în sistemul de învățământ britanic până la finalizarea studiilor. Astfel, studenții europeni vor putea să beneficieze în continuare de împrumuturi de până la 9.250 de lire sterline pentru programele de licență și de 10.000 de lire sterline pentru programele de master, de aceste scheme beneficiind în acest moment peste 90% dintre studenții români plecați acolo”, a declarat Ana Maria Papp, manager Departament Universități în Străinătate, IntegralEdu.

Decizia vine după ce, la începutul lunii februarie, Marea Britanie a anunțat că oferă studenților din UE posibilitatea de a opta pentru împrumuturi de 10.000 de lire sterline pentru programele de studii postuniversitare, împrumuturi ce pot fi luate concomitent cu împrumuturile ERASMUS, potrivit comunicatului.

Taguri articol


12