Madeleine Albright îl avertizează pe Donald Trump în privința NATO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Madeleine Albright îl avertizează pe Donald Trump în privința NATO

Externe 10 Noiembrie 2016 / 17:33 889 accesări

Madeleine Albright, fostul secretar de stat al SUA, l-a avertizat pe Donald Trump împotriva politicii de izolare a NATO, transmițându-i acestuia că ”securitatea națională nu poate fi o activitate cu miză nulă”, informează ”The Guardian”. Trump i-a alarmat pe mulți, în luna iulie, în cadrul Convenției Naționale a Republicanilor, în momentul în care a acceptat nominalizarea partidului pentru președinția SUA. La momentul respectiv, acesta a insinuat că SUA ar putea să nu protejeze alți membri NATO, în cazul în care aceștia nu ar contribui suficient la costurile militare. Punctul forte al Organizației Tratatului Nord-Atlantic (NATO) este forța și securitatea globală, un atac asupra unuia dintre membrii organizației reprezintă un asalt și asupra restului statelor.

În cadrul discursului său, Madeleine Albright a prezis că Hillary Clinton nu va mai candida vreodată în cursa pentru Casa Albă, dar a afirmat că speră că o altă femeie va face asta curând. ”Sunt multe femei în sistem și sper că o alta va candida din nou la președinția SUA”, a spus Albright. Aceasta a susținut-o în campania electorală americană pe Hillary Clinton. Ea se teme că Trump va anula decenii de progres cultural în cadrul egalității din societatea americană. ”Sper că, în momentul în care va fi mai bine informat, își va schimba punctul de vedere, trebuie să fim clari în privința politicii securității naționale americane, care nu poate avea o activitate cu miză nulă. Aceasta oferă posibilități de câștig și sunt necesare compromisuri”, a spus Albright.

Totodată, Madeleine Albright a avertizat în privința pericolelor retragerii trupelor NATO, subliniind importanța vitală de a gestiona relațiile SUA cu Rusia și China și de a adera la acordul nuclear cu Iranul, din 2015. ”SUA trebuie să se implice în politica externă. Dacă nu suntem implicați în aceasta, sistemul nu va funcționa sub nicio formă, iar un nou sistem nu poate fi creat”, a adăugat Albright.12