MAE. Avertizare de călătorie în Italia, din cauza vremii nefavorabile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MAE. Avertizare de călătorie în Italia, din cauza vremii nefavorabile

Social 29 Octombrie 2018 / 07:31 722 accesări

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că întreg teritoriul acestei ţări va fi afectat de fenomene meteorologice intense, care se vor înrăutăţi în cursul serii de duminică şi luni.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Serviciul de Protecţie Civilă local a emis un avertisment de cod roşu pentru condiţii meteorologice cu precipitaţii intense, furtuni şi vânturi puternice, pentru zona bazinului Piave din regiunea Veneto şi pentru regiunea Friuli Venezia Giulia.

De asemenea, fenomene meteorologice intense cu cod portocaliu pentru ploi abundente şi furtuni vor fi prezente, duminică, în toate regiunile din nordul Italiei (Lombardia, Liguria, zona apeninică occidentală din Emilia-Romagna, Trentino Alto Adige) şi parţial în centrul şi sudul ţării (Lazio, Umbria, Sicilia, parţial în Abruzzo, Molise, Campania şi Calabria).

Conform sursei citate, pentru restul ţării a fost emis un avertisment meteorologic de cod galben.

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii, MAE recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene:http://www.meteoam.it/şi al Serviciului de Protecţie Civilă:www.protezionecivile.gov.it.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele detelefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344,apelurile fiind redirecţionate cătreCentrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS)şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul detelefon de permanenţă: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet http://roma.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţieaplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.12