MAE: Se va sta mai mult în vămi la întoarcerea din minivacanță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MAE: Se va sta mai mult în vămi la întoarcerea din minivacanță

Social 30 Aprilie 2018 / 10:28 792 accesări

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care revin în România din mini-vacanţa petrecută în Bulgaria, Grecia sau Turcia că există premisele ca pe 1 mai, la ieşirea din Bulgaria prin Ruse, la taxa de pod, să fie măriţi timpii de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră către România.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES de MAE, luând în consideraredatele statisticecolectate de autorităţile competentela data de 28 aprilie 2018, conform căroraprin PCTF Ruse, în Bulgaria, au intrat peste 5.165 autovehicule cu turişti cetăţeni români, există premisele ca la data de 1 mai 2018, la ieşirea din Bulgaria, prin acest punct de frontieră, la taxa de pod, să se creeze coloane mari de autoturisme şi autocare cu turişti români, fapt ce va crea timpi măriţi de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră către România.

Se recomandă cetăţenilor români care aleg să revină în ţară prin PCTF Ruse să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, şi anume doi euro, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi, bonuri fiscale.

Conform MAE, cetăţenii români pot folosi şi celelalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera româno-bulgară, precum: PCTF Kardam - PCTF Negru Vodă, PCTF Durankulak - PCTF Vama Veche, PCTF Kainardja - PCTF Lipniţa (cu orar de funcţionare 08,00 - 20.00, masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5 t), PCTF Silistra - PCTF Ostrov, PCTF Oryahovo - PCTF Bechet (ferry), PCTF Nikopol - PCTF Turnu Măgurele (ferry) şi PCTF Svishtov - PCTF Zimnicea (ferry), ultimele două puncte cu program de funcţionare 08,00 - 20,00.

În comunicat se mai arată că Agenţia "Vămi" din Bulgariava întreprinde măsurile necesare prevenirii formării de coloane de autovehicule şi aglomerării punctului de frontieră şi a zonei adiacente acestuia, manifestând o atenţie deosebită pentru fluidizarea, pe cât posibil, a traficului de autoturisme şi autocare. Acest lucru va putea duce la oprirea temporară a traficului greu şi operarea, în condiţii de urgenţă, a traficului uşor.

Se recomandă firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar, să ia măsurile adecvate în vederea organizării itinerariilor de deplasare şi stabilirii programului de lucru al şoferilor.

Se pot obţine informaţii privind situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare (deocamdată doar în limba bulgară) de pe site-ul www.mvr.bg - linkhttps://www.mvr.bg.gdgp, starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (deocamdată doar în limba bulgară)www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei
"Infrastructura Rutieră" -www.api.bgşinon-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenţiei menţionate funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice, conform sursei citate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Taguri articol


12